Avstralcu ena od kraljevskih etap na dirki po Italiji

Kolesarstvo 15. Maj. 202217:46 > 17:47
Delite:
Finiš današnje etape dirke po Italiji. FOTO: Guliverimages.

Avstralec Jai Hindley (Bora-Hansgrohe) je zmagovalec devete, ene od kraljevskih etap kolesarske dirke po Italiji med Isernio in ciljnim vzponom na Blockhaus (191 km). Skupno vodstvo je za 12 sekund obdržal Španec Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo).

Hindley, pred dvema letoma skupno drugi na Giru, ni bil ravno najmočnejši na zadnjem vzponu, a je izkoristil taktiziranje Ekvadorca Richarda Carapaza (Ineos Grenadiers), Francoza Romaina Bardeta (Team DSM) in Španca Mikela Lande (Bahrain-Victorious) v drugi polovici vzpona na Blockhaus (13,9 km/8,4 %).

Kilometer pred koncem je z manjšo skupino še dveh kolesarjev ujel najmočnejše tri in v sprintu nato s prvega položaja odlično opravil svoje delo za sedmo zmago v karieri in drugo na dirki po Italiji.

Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates), ki je bil v etapi peti, se je najbolj približal rožnati majici, ki pa jo je obdržal Španec Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo). Oblekel jo je po četrti etapi na Etno, po 15. mestu v današnji etapi (+1:46) pa ima pred nadaljevanjem Gira le še 12 sekund naskoka pred Portugalcem. Tretji je Bardet s 14 sekundami zaostanka. Še sekundo več zaostaja Carapaz.

Bardet in Carapaz sta za Hindleyjem zasedla preostali mesti na odru za zmagovalce. Hindley je z etapno zmago in bonifikacijskimi sekundami zdaj skupno peti z 20 sekundami zaostanka.

Edini preostali Slovenec na dirki Domen Novak (Bahrain-Victorious) je dolgo opravljal vlogo pomočnika Landi, na koncu pa je razumljivo popustil.

Komentari

Vaš komentar