Baski zaradi sprevrženega dejanja ostali brez zaključka dirke po Sloveniji

Kolesarstvo 18. Jun 202310:42 2 komentarja
FOTO: Guliverimage

Pred današnjo peto (zadnjo) etapo kolesarske dirke po Sloveniji 2023 se je s tekmovanja umaknila ekipa Euskaltel Euskadi. Razlog? Baskovskemu moštvu je nekdo izpred hotela ukradel kombinirano vozilo, ki prevaža njihova kolesa.

Kot navaja organizator kolesarske dirke, so moštvu kombi s štirinajstimi kolesi ukradli ponoči, ko je bil parkiran pred hotelom v Ljubljani.

Gre za črna kolesa Orbea Orca Aero, pod objavo pa je tudi podroben opis. Sicer moštvo Euskaltel Euskadi v skupnem seštevku dirke po Sloveniji ni imelo tekmovalca med najboljšo deseterico, včeraj je bil na etapi od Ljubljane do Kobarida njihov najboljši tekmovalec Unai Iribar Jauregi na 17. mestu, kar je tudi njegova uvrstitev skupnem seštevku.

Za prvim Filippom Zano je imel pred peto etapo dve minuti in 7 sekund zaostanka. Preostali člani moštva na dirki so (bili) Txomin Juaristi, Gotzon Martín, Carlos Canal, Xabier Mikel Azparren, Xabier Isasa in Andoni Lopez de Abetxuko.

Tatovi tudi v Belgiji

S podobno težavo se ubada tudi ekipa Baloise Trek Lions, ki so jim “bicikle” ukradli na dirki po Belgiji. Pred peto etapo 195 km dolge preizkušnje so v Bruslju “sunili” kolesa Larsu van der Haareju, Jorisu Nieuwenhuisu in sotekmovalcem. “Ponoči so nam odtujili kolesa in gume, tako da etape žal ne moremo začeti. Čakamo na policijsko preiskavo,” so Belgijci zapisali na Instagramu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje