“Bolje bi bilo, če bi z Rogličem ostala moštvena kolega”

Kolesarstvo 30. Okt 20238:51 1 komentar
Vingegaard Roglič
Foto: Profimedia

Ob robu predstavitve trase dirke po Franciji, ki so jo organizatorji razkrili prejšnji teden v Parizu, sta se aktualni prvak Toura Jonas Vingegaard in njegov šef Richard Plugge dotaknila tudi slovesa Primoža Rogliča od Jumbo-Visme. Danec bi raje videl, če bi bil Slovenec še naprej njegov ekipni sotekmovalec.

Pred Jonasom Vingegaardom bo prihodnje leto izjemno zahtevna naloga. Zmagovalec zadnjih dveh Tourov de France bo moral na francoski pentlji poleg zdaj že tradicionalnega rivala Tadeja Pogačarja paziti še na Primoža Rogliča. Zasavec je namreč po koncu te sezone zapustil Jumbo-Vismo in se bo z novo ekipo, Boro Hansgrohe, podal v lov na rumeno majico.

“Še en tekmec več bo. Veliko lažje bi bilo, če bi ga še naprej imeli v isti ekipi. Seveda bi bilo to bolje. Od Primoža sem se naučil veliko. Razumem, zakaj je zapustil naše moštvo. Lepo bo, ko bom poskusil tekmovati z njim,” je bil o slovesu Kisovčana precej redkobeseden Danec, čeprav se je sploh prvič javno dotaknil odhoda svojega mentorja.

Veliko več pa je zbranim medijem v francoski prestolnici, tudi Global Cycling Networku, povedal glavni mož rumeno-črnih Richard Plugge. Ta je še ob koncu Vuelte zatrjeval, da je Roglič kralj njihove ekipe in da kralja ne bo pustil oditi. Na koncu se je zgodilo prav to. A med obema stranema zato ni prišlo do nobenih zamer.

Richard Plugge
Richard Plugge. Foto: Profimedia

Skupne zgodovine ne morejo in ne želijo izbrisati

“Če ljudje želijo oditi … Enostavno imam do Primoža preveč spoštovanja, da bi iz njegove prošnje in odhoda delal dramo. Enako velja zanj. Razšli smo se v dobrih odnosih, še vedno smo prijatelji. Še vedno je on tisti velikan, ki je od leta 2016 pomagal graditi našo zmagovalno zgodbo. Vedno bo del naše zgodovine. Tega ne moremo izbrisati. Niti ne želimo. Res smo ponosni na vse, kar smo dosegli skupaj,” je dejal direktor Jumbo-Visme.

“Kariero je želel nadaljevati po drugi poti in to je v redu. Bili smo kot starši, ki otrokom pustijo iti na svoje. To je v življenju normalno. V nekaterih trenutkih se poti pač razhajajo. Vesel sem zanj, da je našel dobro novo okolje. Prihodnje leto bo naš tekmec, s katerim se bomo morali soočiti. Težko ga bo premagati, saj še kako dobro vemo, kako močan je,” je nadaljeval Nizozemec.

Kuss je dokazal, česa je sposoben

Zaveda se, da prave zamenjave za kolesarja, ki je v osmih letih nabral 73 profesionalnih zmag, v moštvu nimajo. “Prihaja nov talent,” je dejal in mislil na zmagovalca letošnjega Gira do 23 let Johannesa Stauneja-Mitteta. “Nekaj mladcev iz razvojne ekipe so bo pridružilo naši zasedbi. Imamo nekaj velikih talentov, tudi zmagovalca mladinskega Gira. Želimo si vzgajati te fante. Obenem pa je Sepp Kuss dokazal, da je izjemen kolesar. Vedno smo verjeli, da če gremo na dirko z dvema ali tremi kapetani, so naše možnosti za končno slavje večje. Videli smo, da je Sepp sposoben zmage na tritedenski dirki, kar pa našo ekipo dela še močnejšo in manj predvidljivo,” je zaključil Plugge.

Sepp Kuss
Foto: Guliverimage

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje