Etapo dobil Bissegger, Roglič tretji

Twitter/Paris-Nice
Twitter/Paris-Nice

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na tretji etapi dirke Pariz - Nica osvojil tretje mesto. Roglič je na 14,4 kilometra dolgi vožnji na čas v okolici Giena za zmagovalcem, Švicarjem Stefanom Bisseggerjem (Education-Nippo), zaostal šest sekund.

Na ravninski preizkušnji okoli mesta Gien v osrednji Franciji je Primož Roglič dobro pritiskal na pedala. V cilju je za štiri sekunde prehitel Danca Sorena Krogha Andersena.

Toda nato je Rogliča najprej za šest sekund ugnal Francoz Remy Cavagna, kasneje pa z istim časom še Švicar Stefan Bissegger, ki je Francoza ugnal za 85 stotink sekunde.

Z zmago je 22-letni Bissegger oblekel tudi rumeno majico, Roglič pa se je prebil na tretje mesto. Na drugem je Francoz Cavagna. Do sedaj vodilni Avstralec Michael Matthews je na preizkušnji izgubil 23 sekund in v skupnem seštevku na petem mestu zaostaja 9 sekund.

“Boleče na koncu. A očitno je šlo dobro in sem zadovoljen s časom. Ni bil čisto tipični kronometer, kar mi pa je ustrezalo. Kot ekipa smo se zelo dobro pripravili in opravili svoje delo. Sem pa tudi sam na progi pustil še nekaj sekund. Več kronometrov opravim, vedno se še kaj naučim in vedno se skušam še izboljšati. Vedno hočem zmagati, a sta bila Cavagna in Bissegger tokrat močnejša,” je za TV Slovenija povedal Roglič.

Komentari

Vaš komentar