Jonas Vingegaard napreduje izjemno hitro … toda dovolj hitro?

Kolesarstvo 29. Maj 202421:56 0 komentarjev
Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Iz tabora Visme-Lease a Bike prihajajo spodbudne novice glede Jonasa Vingegaarda. Po lažjih treningih na Mallorci se je Danec že preselil v francoski Tignes, kjer ga čakajo višinske priprave za dirko po Franciji.

Kot je za danski BT dejal Vingegaardov trener Tim Heemskerk, pa selitev v francoske Alpe še ne zagotavlja nastopa na dirki po Franciji, ki se bo v Firencah začela 29. junija.

Prve priprave po grozljivem padcu na dirki po Baskiji v začetku aprila, v katerem si je zlomil več reber, ki so na dveh mestih prebodla ključno krilo, je 27-letnik sicer opravil na Mallorci, kjer ga je spremljala tudi družina. “Na Mallorci je preživel veliko časa v vzpenjanju in spuščanju. Že prvič, ko je bil na kolesu, je hitro našel želeno hitrost, predvsem pa je v dobrem vzdušju užival z družino in treniral,” je pojasnil Heemskerk.

Zdaj je naredil nov korak proti Touru. Namesto nastopa na dirki po Dofineji, kjer bo od 2. do 9. junija dirkal Primož Rogliča, se je podal v francoski Tignes na višinske priprave. Tam je trenutno sam v družbi trenerjev, ki bodo preverjali, v kakšnem stanju je prvak zadnjih dveh dirk po Franciji.

“Upam, da bo lahko treniral s preostankom ekipe, ki bo v Tignes prišel po dirki po Dofineji in se tukaj pripravljal na Tour. Upamo, da bo takrat že tako dobro pripravljen, da bo lahko vozil z ekipo,” je še dodal Heemskerk.

A dodal, da pri rumeno-črnih ne bodo šli z glavo skozi zid. “Nismo se še odločili, ali bo na Touru del naše ekipe ali ne. Najpomembneje je, kako se Jonas počuti danes in kako se bo počutil jutri.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!