Kaj takšnega je preveč noro tudi za Pogačarja

Kolesarstvo 29. Maj 20247:00 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Uroš Skaza

Po najbolj prevladujoči zmagi na dirki po Italiji v zadnjih 59 letih je Tadej Pogačar v intervjuju za Eurosport zavrnil možnost, da bi se po morebitni zmagi na dirki po Franciji podal še v lov na rdečo majico na špansko Vuelto.

Eden prvih, ki je Pogačarja izzval z lovom na še nevideni trojček, je bil španski as Alberto Contador. Tudi za Sportklub je izrazil prepričanje, da bomo prvega kolesarja sveta ob morebitni zmagi julija na Touru nato konec avgusta in v začetku septembra videli še na Iberskem polotoku. O trojici grandtourov v eni sezoni je z nami govoril tudi direktor Gira Mauro Vegni …

Toda prepričljivi zmagovalec prvega grandtoura v tej sezoni je to možnost dokončno zavrnil. “Zagotavljam vam, da trojčka Giro-Tour-Vuelta ni v mojem letošnjem programu. Zmagati na vseh treh tritedenskih dirkah je moj velik cilj, toda da bi to storil v istem letu … To pa je preveč noro. Raje kot lovljenje na rekorde iščem nove izzive. Trenutno me zanimajo predvsem dirke, na katerih še nisem nastopil,” je Pogačar dejal za Eurosport.

Po dirki po Franciji bo njegov glavni cilj predvsem svetovno prvenstvo konec septembra v Švici, kjer bo lovil dosežka Eddyja Merckxa in Stephena Rocheja, ki sta kot edina v istem letu osvojila trojno krono kolesarstva – po Giru in Touru še mavrično majico na šampionatu.

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tour in Švica da, kaj pa Pariz?

“Tour in SP sta moja velika cilja. Ne samo letos, ampak vsako leto. Ne čutim veliko pritiska. Še vedno sem zelo mlad, a imam ogromno željo, da osvojim oboje v isti sezoni. Kolesarstvo je v dobrem obdobju, za mano je nekaj krasnih bitk z izjemnimi kolesarji. Upam, da bo tako tudi na Touru,” je še dodal 25-letnik.

Je pa kapetan emiratov nekako že nakazal, da ga morda ne bomo videli na olimpijskih igrah v Parizu. Cestna dirka v francoski prestolnici bo na sporedu 3. avgusta. “Vsak šport na najvišjem nivoju vedno ponuja velik spektakel. Upam, da bom na igrah. Da si bom lahko ogledal kakšno atletsko tekmo ali drugo športno tekmovanje … Če bom imel čas seveda,” svojega nastopa na športnem dogodku leta ni ne potrdil ne zanikal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!