Kolesarske ekipe v novih barvah v sezoni 2024

Kolesarstvo 30. Nov 202313:16 0 komentarjev
Foto: Profimedia

V kolesarstvu nam je dobro znano dejstvo, da se moramo vsake toliko navaditi novih imen in barv kolesarskih ekip. V sezoni 2024 velikih sprememb ne bo, vseeno pa se obeta nekaj "popravkov".

Zgodba okoli Jumbo – Visme se je vlekla zelo dolgo, v novi sezoni pa bo moštvo, ki ga je po koncu sezone zapustil Primož Roglič, poznano kot Visma – Lease a Bike. Jumbo je že pred nekaj časa potrdila, da zapušča kolesarsko karavano, vskočilo pa je podjetje, ki pri ekipi skrbi za dobavo koles. Ni še jasno, kakšne barve bodo novi dresi moštva. Logotip Visme je rdeče-črn, Lease a Bike pa je prepoznaven v temno zelenih barvah, še vedno pa bo imelo slovenski priokus. Jan Tratnik namreč ostaja del nizozemskega moštva.

Najnovejša sprememba prihaja iz Francije. Ekipa AG2R Citroen se bo po novem imenovala Decathlon AG2R La Mondiale. Slovenskemu prebivalstvu dobro poznani Decathlon je ob tem povišal proračun moštva, ki se je iz 23 milijonov evrov dvignil na 26. Decathlon je pri francoskem moštvu že skrbel za kolesa med letoma 2000 in 2007.

Decathlon AG2R
Nova podoba ekipe Decathlon AG2R. Foto: profimedia

Ekipa Lidl-Trek bo ohranila ime, ki ga je prevzela pred začetkom dirke po Franciji. Pred tem se je imenovala Trek – Segafredo, zdaj pa so v glavnini dobro vidni v modro-rumeno-rdečih barvah nemške trgovske verige.

Francoski Arkei pa se je pridružil B&B Hotels, ki je imel do lanske sezone lastno kolesarsko ekipo. Od 1. januarja 2024 bomo verigo hotelov znova lahko gledali na kolesarskih majicah, moštvo bo poznano kot Arkea-B&B Hotels.

Od Slovencev barve zamenjal le Roglič

Ostale ekipe ohranjajo imena iz sezone 2023. Belgijske ekipe so si v zadnjem času “podajale” sponzorje. Deceuninck je pred lansko sezono iz Quick-Stepa presedlal k Alpecinu, Soudal iz Lotta k Quick-Stepu. Astana, Bahrain Mateja Mohoriča in UAE Tadeja Pogačarja ostajajo v lasti azijskih držav.

Slovensko obarvani bosta v svetovni seriji še nemška ekipa Bora – Hansgrohe, za katero bo kolesaril Primož Roglič, in avstralska Jayco AlUla z Luko Mezgecom.

Primož Roglič Bora-Hansgrohe
Foto: Jumbo-Visma, Bora-hansgrohe, Profimedia. Fotomontaža: Uroš Kokol

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!