Kuss čuti breme kapetana: Zdaj imam veliko za izgubiti

Kolesarstvo 15. Sep 202319:13 0 komentarjev
Sepp Kuss
Foto: profimedia

Seppa Kussa do prve skupne zmage na kateri od tritedenskih dirk ločiota le še dve etapi. "Takšne etape so zdaj bolj stresne," po sicer mirni 19. etapi pravi Američan.

“Po navadi samo sedim v začelju in čakam na ciljno črto, a zdaj imam veliko več za izgubiti,” pravi Sepp Kuss, ki je po devetnajsti etapi zadržal 17 sekund prednosti pred ekipnim kolegom Jonasom Vingegaardom. “Fantje so mi danes res pomagali. Vedno smo bili na čelu skupine.”

Dodal je: “Imamo res močno ekipo. Jutri je na sporedu precej vzponov, a v etapo lahko gremo samozavestni. Težek dan bo, v tretjem tednu lahkih dni ni.”

V preteklih dneh je bilo veliko črnila prelitega o odnosih v ekipi Jumbo-Visma. “Drugače je kot to, kar vidite na družbenih omrežjih. V ekipi držimo skupaj tudi v zadnjih dneh. Sam osebno potrebujem še nekaj časa, da dojamem, kaj vse nam je uspelo na tej Vuelti. Tudi če ne marate te ekipe, pišemo zgodovino. Seveda se bodo mnenja o tem, kako dirkamo, vselej med sabo razlikovala, ampak ponosen sem, da sem del te ekipe,” je po etapi dodal še en član Jumbo-Visme, Madžar Attila Valter.

Sepp Kuss
Foto: profimedia

Ni šlo brez padca

V zadnjih kilometrih, ko so se formirali sprinterski vlaki, je znova prišlo do padca, ki je od boja za zmago oddaljil Avstralca Kadena Grovesa, prvega sprinterja letošnje Vuelte. “Sem v redu, uspel sem se izogniti hujšemu padcu. Bil je res slab trenutek za kaj takšenga. Upam, da so vsi kolesarji v redu,” je povedal Groves. “Škoda je, da nisem uspel sprintati. A to je tveganje, ki ga kot sprinter moreš sprejeti.”

Zmage se je veselil Italijan Alberto Dainese. Zanj je bila to prva etapna zmaga na Vuelti, član ekipe DSM ima dve tudi na domačen Giru. V skupnem seštevku še vedno vodi Kuss, Primož Roglič je na tretjem mestu z zaostankom 1:08.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!