Legenda Rogliča zasula s pohvalami

Kolesarstvo 1. Jun 202312:00 0 komentarjev
Primož Roglič Giro 2023 Rim
Foto: Profimedia

Legendarni britanski kolesar Bradley Wiggins, ki je profesionalno kariero sklenil leta 2016, še vedno redno spremlja kolesarsko dogajanje. Komentiral je tudi razplet Gira in hvalil slovenskega šampiona Primoža Rogliča. Primerjal ga je z neponovljivim Miguelom Indurainom.

“Primož Roglič ima podoben slog, kot ga je imel svoj čas Miguel Indurain. Je pravi stroj. Gre za najboljši približek španskega šampiona, saj je zelo metodičen in zmaguje in zmaguje,” v pogovoru za Diario de Triatlon ni skoparil s pohvalami na račun Rogliča Wiggins.

Dodal je, da tako Indurain kot zdaj Roglič nista najbolj estetska kolesarja v zgodovini, a je slovenski šampion zaradi raznovrstnosti eden najboljših v karavani.

“Roglič je morda neortodoksen, a v resnici vse naredi prav. Njegova drža na kolesu estetsko ni najlepša, vendar je stroj, ki naredi vse prav. Je eden najboljših hribolazcev in kronometristov v karavani. Roglič imam popoln paket, zaradi tega je edinstven,” je povedal nekdanji zmagovalec dirke po Franciji.

Sir Bradley Wiggins,
Foto: Profimedia

Bomo Rogliča kmalu spet videli na delu? Skoraj zagotovo

Te Kisovčan še nima. Po zmagi v Italiji so ga Rogliča vsi zasuli z vprašanjem, če bo morda nastopil tudi na prihajajočem Touru, a Roglič za zdaj še ni postregel s tem odgovorom. “Ne. Morda. Ne vem. Kdo ve? Nikoli ne veš, kaj se zgodi v življenju, kakšne izzive in priložnosti dobiš … Ampak o takšnih vprašanjih za zdaj ne želim razmišljati,” je ostal skrivnosten Roglič.

Slovenski as zagotovo še ni rekel zadnje. Švicarski mediji so prepričani, da bo Roglič del ekipe Jumbo Visma na dirki po Švici (začetek: 11. junij), ki 33-letnemu nekdanjemu skakalcu še manjka v bogati zbirki. Dvakrat jo je osvojil Simon Špilak, ki je pred leti vozil za Katjušo. Leta 2015 je za pet sekund v skupnem seštevku ugnal ravno Gerainta Thomasa, ki je kratko proti Slovencu potegnil tudi minulo soboto na Giru.