Legendarni Italijan oktobra še zadnjič na pedala

Kolesarstvo 28. Sep 202211:26 0 komentarjev
Vincenzo Nibali
Vincenzo Nibali, foto: Guliverimage

Italijanski kolesar Vincenzo Nibali, ki je že pred meseci naznanil, da se bo letos poslovil od profesionalnega dirkanja, je določil datum zadnje dirke v karieri. Poslovil se bo na domačih tleh v Lombardiji. Poslavlja se eden od le sedmih kolesarjev v zgodovini, ki so slavili na vseh treh velikih tritedenskih dirkah.

Vincenzo Nibali bo 18-letno in izjemno uspešno kariero sklenil ob boku španskega asa Alejandra Valverdeja na italijanskem spomeniku po Lombardiji, ki je na sporedu 8. oktobra. Italijan si je želel končati na domačih cestah, že dvakrat osvojeno dirko po Lombardiji pa bo uporabil za slovo od profesionalnega kolesarstva, je poročal VeloNews.

“Zelo sem vznemirjen in počaščen, da bom kariero sklenil v Lombardiji, ki je ena od mojih najljubših dirk v karieri,” je dejal Nibali in dodal: “Spominjam se zmag Bettinija in Cunega v mojih prvih letih kot profesionalec, ko sem sanjal, da bom nekega dne tudi sam osvojil ta spomenik. Uspelo mi je dvakrat in poskusil bom znova na moji zadnji dirki. Z Vuelte sem prišel z dobrimi občutki.”

Vincenzo Nibali
Vincenzo Nibali. Foto: Profimedia

Zmagovalec dirke po Franciji, Španiji in Italiji

V njegovi prepolni vitrini se bohoti kar 52 kariernih zmag. Je eden od le sedmih kolesarjev v zgodovini, ki se lahko pohvali s skupno zmago na vseh treh velikih tritedenskih dirkah. Leta 2010 je slavil na dirki po Španiji, leta 2013 in 2016 na domači dirki po Italiji, leta 2014 pa je končal neverjetno prevlado Skyja (predhodnika Ineosa) in presenetil favorizirana Chrisa Frooma in Alberta Contadorja.

“Morski pes iz Messine,” kot je eden od njegovih številnih vzdevkov, sicer ostaja v kolesarstvu, a prevzema novo vlogo. Novica še ni uradno potrjena, a naj bi se v svetovalni vlogi priključil novi ekipi Douga Ryderja.

Po poročanju La Gazzette dello Sport naj bi mu švicarska ekipa predstavila petletni načrt z upanjem, da bo nekega dne postala del World Toura. Ryder za zdaj ni želel komentirati morebitnega dogovora. Ryder gradi novo moštvo po razpadu Qhubeka-NextHasha konec leta 2021.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!