Utrinki, zaradi katerih obožujejo Pogačarja (VIDEO)

Kolesarstvo 27. Maj 202418:00 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Tadej Pogačar na dirki po Italiji ni navdušil samo s sijajnimi vožnjami in ogromno prednostjo v skupnem seštevku, pač pa je poskrbel tudi za nekaj potez, ki so odmevale v kolesarski in širši javnosti.

Kljub velikim naporom na prvi tritedenski dirki sezone, s katerimi je kljub ogromni medijski pozornosti opravil najbolje od konkurence, je Tadej Pogačar celoten Giro ostal nasmejan. Nasmeh na obraz pa je narisal tudi številnim ob cesti in tudi nekaterim tekmecem, zaradi česar je še povečal svojo priljubljenost tako med navijači kot v glavnini.

Za zgodbo prvega tedna dirke po Italiji so poskrbeli kar organizatorji, ki so Pogačarju ponudili možnost, da poleg rožnate majice obleče tudi posebne kolesarske hlače. Ker so bile te najprej v ciklamni barvi, so se oglasili celo komisarji Mednarodne kolesarske zveze (UCI) in Slovencu zagrozili z diskvalifikacijo. Tadej je že naslednji dan dirkal v klubskih črnih, še dan pozneje pa je dobil rožnate, ki so se skladale z majico vodilnega. Nato so prireditelji dosegli dogovor z UCI in kar naenkrat se je začelo štetje, v kateri barvi je kapetan UAE Emirates nastopil največkrat. Končni izkupiček: devet dni v črnih, sedem dni v rožnatih in pet etap v ciklamnih hlačah.

Za nov fantastičen trenutek je slovenski as navdušil na 16. etapi. Po drugem dnevu premora se je Pogi na zadnjem klancu do Sante Cristine pri Val Gardeni podal v lov za ubežniki, kot zadnjega pa je prehitel Giulia Pellizzarija. Mladi Italijan ni bil prav nič razočaran, da mu je etapno slavje preprečil vodilni na dirki, kmalu po prečkanju ciljne črte pa je pristopil do njega in ga prosil za rožnata očala. Pogačar mu je željo z veseljem izpolnil, še več, za spomin mu je podaril tudi rožnato majico.

Z izjemno talentiranim italijanskim mladeničem, ki bo v prihodnji sezoni najverjetneje moštveni kolega Primoža Rogliča pri Bori Hansgrohe, se je Pogačar na cesti znova srečal na 20. dan dirkanja. Ob drugem vzpenjanju na Monte Grappo, ko se je že odlepil od konkurence, je bil Pellizzari znova v begu, Pogačar pa ga je po pospeševanju izjemno hitro ujel. Ko je zapeljal ob njega, mu je dejal, naj gre za njim. “Andiamo!” mu je zaklical.

Kolesar ekipe VF Group-Bardiani CSF-Faizane je nekaj kilometrov zdržal v Pogačarjevem tempu, nato pa je popustil. Poznejši zmagovalec etape je tako na vrh izjemno strmega hriba prišel sam in z veliko prednostjo. To je izkoristil na spustu, ko je ob sebi opazil mladega fanta v jakni Astane. Hitro je tekel ob Pogačarju, ki je ravno takrat od enega od ekipnih sodelavcev ob cesti prejel svež bidon. Ne da bi kaj preveliko razmišljal ali vsaj storil požirek, ga je podaril mladeniču.

“Videl sem ga, kar hitro je tekel, saj tudi sam nisem šel počasi. Tam je bil tudi moj mehanik, ki mi je dal bidon. Upam, da sem fantu polepšal dan,” je po prihodu v cilj razlagal prvi kolesar sveta.

Da je na svojem debiju na Giru res užival, pa dokazuje tudi posnetek UAE Emirates z ekipnega avtobusa, kjer se je pred začetkom slavnostne etape v Rimu skupaj z moštvenimi kolegi pozibaval v ritmu glasne glasbe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!