Nekdanji kolesarski as začenja zagovor na sodišču

Kolesarstvo 12. Mar 20249:54 0 komentarjev
Rohan Dennis
Foto: Profimedia

Nekdanji avstralski kolesar in dvakratni svetovni prvak v vožnji na čas Rohan Dennis se bo od srede dalje na sodišču v Adelaide zagovarjal zaradi smrti svoje žene. Sodišče ga obtožuje nevarne vožnje s smrtni izidom, zdaj pa kolesarja čaka prvo zaslišanje pred sodnimi oblastmi.

Avstralski mediji poročajo, da je Rohan Dennis odgovoren za smrt svoje žene Melisse. Slednja je umrla lani na silvestrovo, potem ko jo je zadel avtomobil, hudo ranjena pa je kasneje v bolnišnici za posledicami nesreče umrla.

Policija je kasneje sicer sporočila, da je zaradi te nesreče prijela moškega, ki je bil znanec umrle, ni pa potrdila imena osumljenca. A mediji v Avstraliji so hitro pisali, da gre za Dennisa, svetovnega prvaka v vožnji na čas v letih 2018 in 2019.

Melissa Hoskins in Rohan Dennis imata dva otroka in sta bila poročena od leta 2018. Tudi Hoskins je blestela v kolesarstvu, izstopala pa je na velodromih. Med številnimi odličji je imela v svojih vitrinah tudi zlato s SP 2012. Dvakrat je nastopila tudi na olimpijskih igrah.

Dennis je bil še lani do športne upokojitve tudi moštveni kolega slovenskih kolesarjev Primoža Rogliča in Jana Tratnika pri nekdanji Jumbo-Vismi. Zadnjo dirko je odpeljal septembra na veliki nagradi Quebeca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!