Nogometni uspeh navdušil tudi Luko Mezgeca: “Slovenci nimamo meja” (VIDEO)

Kolesarstvo 24. Nov 202314:40 0 komentarjev

Uvrstitev slovenske nogometne reprezentance na evropsko prvenstvo 2024 je navdušilo tudi kolesarja Luko Mezgeca. 35-letnik, ki v teh dneh začenja priprave na novo sezono, je prepričan, da ima izbrana vrsta Matjaža Keka velik potencial in bi lahko prihodnje leto v Nemčiji šla po poti rojakov v košarkarski reprezentanci.

“Včasih sem več spremljal nogomet, zadnja leta manj. Seveda pa sledim toliko, da sem na tekočem. Pri super uspehu nogometašev me veseli, da imamo mlado generacijo zvezdnikov, ki blestijo tudi na klubskem nivoju. Odlično so se sestavili, videti je bilo ekipni duh. Moštvo ima velik potencial, verjamem, da lahko dosežejo podobne uspehe kot košarkarji. Košarko, predvsem ligo NBA, spremljam več. Oba Slovenca, ki dominirata čez lužo, sta mi delček motivacije, saj vidim, da Slovenci nimamo meja,” je Luka Mezgec, eden od sedmih Slovencev v svetovni seriji kolesarstva, za Sportklub pokomentiral najnovejši uspeh slovenskega športa.

Ker bo evropsko prvenstvo 2024 na sporedu od 14. junija do 14. julija prihodnje leto, se bo v večjem delu prekrivalo s še enim izjemno popularnim dogodkom v svetu športa – dirko po Franciji. Čeprav Mezgečev program pri moštvu Jayco AlUla za prihodnjo sezono še ni potrjen, pa bo Kranjčan verjetno znova dirkal na slovitem Touru. Pa bo na francoski pentlji sploh čas, da si bodo kolesarji ogledali prenos tekem z Eura? Ali je fokus enostavno preveč postavljen samo na dirkanje?

“Pride zelo prav, da se čez dan veseliš nečesa, kar bo zvečer. To prekine rutino kolo-dirka-trasa. Treba je hitro na večerjo, da potem pogledaš tekmo. Velikokrat potem med dirko zaspiš. Med Girom smo velikokrat spremljali zaključek nogometne lige prvakov. V hotelih so nam pripravili platno. Ne samo kolesarji, tudi ostali člani spremljajo in tudi tam so rivalstva. Eni navijajo za eno, drugi za drugo ekipo. Super je spremljati tudi ostale športe,” še dodaja Mezgec.

Daljši intervju z najizkušenejšim slovenskim kolesarjem v svetovni seriji ta hip si boste lahko na naši spletni strani prebrali v nedeljo zjutraj. V njem Gorenjec o začetku nove poslovne poti, svojih kolesarskih začetkih, odnosu med Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!