Olimpijski prvak Carapaz ostal brez vstopnice za Pariz

Kolesarstvo 28. Maj 202411:31 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Ekvadorski kolesar Richard Carapaz ne bo branil olimpijske zmage iz Tokia. Tamkajšnja zveza ga ni uvrstila v ekipo za Pariz, kjer bo na cestni dirki lahko nastopil le en kolesar iz te države, prednost pred Carapazom pa je dobil Jhonatan Narvaez, ki je uspešno kolesaril na v nedeljo končani dirki po Italiji.

Narvaez bo na igrah nastopil tako v kronometru kot na cestni dirki.

Zveza je pojasnila, da je predstavnika izbrala na podlagi predpisov Ekvadorskega olimpijskega komiteja (COE), ki je menil, da se mora na igre uvrstiti najboljši s svetovne lestvice. A pri tem ni navedel, ali z lestvice 12-mesečnega obdobja ali z lestvice zadnjega obdobja. Zveza se je odločila za slednjo, kjer je bil za razliko od prve Narvaez boljši.

Carapaz se z odločitvijo ne strinja, meni, da izbirni proces ni bil pravičen, saj so merila določili šele marca, ko so kolesarji oziroma ekipe že imeli narejeni načrt dirk. Kljub temu je Narvaezu zaželel srečo na igrah.

“Pravila bi morala biti jasna ob koncu olimpijskih iger v Tokiu 2021 ali vsaj ob koncu prejšnje sezone. Vsi bi morali startati iz enakega položaja, pri načrtih za sezono bi to morali vedeti,” je dejal Carapaz, ki je letos zmagal na državnem prvenstvu v kronometru, na cestni dirki pa je bil prvak Narvaez, ki je zelo dobro nastopal tudi na januarskih dirkah v Avstraliji, na Giru pa je prav tako dobil etapo.

V Tokiu sta tekmovala oba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!