Ganljiva izpoved očeta Jonasa Vingegaarda: Po padcu še nisem govoril z njim

Kolesarstvo 12. Apr 20245:00 0 komentarjev
Jonas Vingegaard
Foto: Profimedia

Oče Jonasa Vingegaarda Claus je v pogovoru za danski časnik Ekstra Bladet dejal, da tudi teden dni po padcu svojega sina na dirki po Baskiji še ni spregovoril z njim.

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji si je na cestah Baskije zlomil ključnico, več reber in utrpel pnevmotoraks ter pljučno kontuzijo. Poleg Danca so padli še mnogi drugi kolesarji, med njima tudi Primož Roglič in Remco Evenepoel.

“To je za nas pravi pekel. Teden dni po njegovem padcu se z ženo še vedno nisva slišala z njim. Preprosto še nisva imela priložnosti. Ne z njim, ne z njegovo ženo, ne z ekipo. Ne vem, kako je to mogoče,” je za danski Ekstra Bladet dejal Claus Vingegaard.

Oče danskega šampiona tako priznava, da nima najnovejših informacij o sinovem fizičnem stanju: ‘V resnici vemo le to, kar preberemo v medijih. Ne gre za to, da ga ne bi želeli obiskati v Španiji, vendar trenutno mislim, da ga ne bi smeli.”

Vingegaard je še vedno v bolnišnici v Vitorii, kjer so ga v ponedeljek operirali. Po zadnjih podatkih je bil Vingegaard v začetku preteklega vikenda še vedno na oddelku intenzivne nege, saj zaradi vrste notranjih krvavitev še niso bili opravljeni vsi potrebni medicinski postopki, vendar ekipa tega ne more oziroma ne želi potrditi, so še poročali pri nizozemskem Algemeen Dagbladu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!