Pozitiven signal glede Rogličevega nastopa na Vuelti

Kolesarstvo 4. Avg 202221:15 1 komentar
Foto: Jerome Wassenaar/Jumbo-Visma Media

Potem, ko je zaradi padca v peti etapi Dirke po Franciji Primož Roglič predčasno končal dirko vseh dirk, se je svetovna kolesarska javnost spraševala - ali bo Zasavec nared do 19. avgusta, ko se v Utrechtu na Nizozemskem začenja letošnja Dirka po Španiji. Slovenski šampion je danes navijačem vrnil upanje.

“Klasična jutranja fotografija, ko si končno znova na cesti,” je svojim sledilcem na družbenih omrežjih sporočil Roglič in s tem nakazal na to, da poškodba rame vendarle ni tako huda, kot so trdile najbolj črnoglede napovedi. Čeprav uradne potrditve seveda še ni, tako znova obstaja nekaj več upanja na to, da bo član Jumba-Visme v zaključku meseca lovil še četrto zaporedno zmago na zadnji tritedenski dirki sezone.

Na njej bo imel Roglič hudo konkurenco v boju za skupno zmago. Od za zdaj prijavljenih kolesarjev izstopata predvsem belgijski čudežni deček Remco Evenepoel in letošnji presenetljivi zmagovalec Gira Jai Hindley. Glede na to, da na dirki pričakujemo tudi Richarda Carapaza, bo boj za skupno zmago še kako vroč. Tadeja Pogačarja v Španiji letos ne bo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje