18-letnik izkoristil ponujeno priložnost, toda: “Ne moremo biti zadovoljni”

Odbojka 6. Okt 202312:54 0 komentarjev
Nik Mujanović
Foto: volleyballworld

Slovenska odbojkarska reprezentanca je po štirih zaporednih zmagah na kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah prvič klonila. Premagali so jo Američani. Jan Kozamernik in Nik Mujanović sta priznala, da je bila tekma težka.

Američani so na koncu zmagali s 3:1 v nizih. Slovenci so po izjemnem zaključku dobili drugega in izenačili na 1:1, v tretjem in četrtem pa so bili spet bolj zbrani nasprotniki. Reprezentanca ZDA ostaja edina še neporažena na kvalifikacijskem turnirju. Slovenci so pred današnjo tekmo premagali Tunizijo, Turčijo, Finsko in Egipt in tako ostajajo na drugem mestu skupine B.

Po obračunu je bilo čutiti nekoliko razočaranja s strani varovancev Gheorgheja Cretuja. “Tekma je bila težka. Na igrišče nismo stopili s pravim pristopom. Morali bi biti bolj sproščeni z upanjem, da lahko storimo nekaj dobrega. Naložili smo si prevelik pritisk,” je povedal Jan Kozamernik, ki je srečanje končal s šestimi točkami. Dodal je: “Manjkala je sigurnost. Delali smo preveč napak, Američani niso igrali nič posebnega, a vseeno so se oddaljevali od nas.”

Navdušil je mladi 18-letni reprezentant Nik Mujanović, ki je dobil priložnost po tem, ko Slovencem na začetku tekme ni šlo. Po obračunu je priznal: “Težka tekma. Američani so na vrhuncu odbojkarskega sveta. Pričakovali smo, da bo težko. Vesel sem, da smo se borili in da nismo nehali igrati. Občutki so mešani, s porazom ne moremo biti zadovoljni.”

O svoji predstavi, z dvanajstimi točkami je bil prvo ime slovenske reprezentance, je dodal: “Sem vesel, da sem izkoristil svojo priložnost, a še veliko lepše bi bilo, če bi zmagali.”

Slovence čakata še dve tekmi. Nasprotnika jutri in v nedeljo bosta Japonska in Srbija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!