Primož Roglič je preizkusil teren za Ano Bucik

Kolesarstvo 24. Okt 202310:38 1 komentar
Primož Roglič. FOTO: Uroš Skaza

Da mu zimski športi niso tuji, ni skrivnost. Navsezadnje gre za nekdanjega smučarskega skakalca. Te dni pa se je kolesarski zvezdnik Primož Roglič s svojo novo kolesarsko ekipo Bora Hansgrohe mudil v Söldnu in se preizkusil tudi na alpskih smučeh.

Na ledeniku Rettenbach nad Söldnom je vse nared za začetek nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Tirolskim organizatorjem je v zadnjem obdobju uspelo razgrniti shranjene zaloge snega in utrditi snežno podlago, ob tem pa verjamejo, da se bo do konca tedna umaknila tudi nova padavinska fronta. Napoved za soboto in nedeljo, ko bosta na sporedu uvodna veleslaloma nove sezone, je res bolj obetavna.

Še pred poslabšanjem vremena pa je tirolski ledenik nad dolino Ötz, ki prav letos gosti trideseto obletnico prve tekme svetovnega pokala, obiskala kolesarska ekipa Bora Hansgrohe. Z nemško zasedbo, ki je v očeh mnogi glavni zmagovalec prvega dela prestopnega roka, je v Sölden pripotoval tudi slovenski zvezdnik Primož Roglič. Olimpijski prvak in letošnji zmagovalec Gira je hitro pokazal, da mu tudi vijuganje po belih strminah ni tuje.

In medtem ko je bil Roglič tokrat medijsko še nekoliko ‘skrit’, pa so imeli njegovi novi sotekmovalci izjemna smučarska učitelja. To sta bila nekdanja avstrijska zvezdnika Benjamin Raich in Marlies Schild. Šef ekipe Ralph Denk ob tem ni skrival zadovoljstva in ponosa, vnovič pa je komentiral tudi odmevno okrepitev iz Jumbo Visme. ”Tokrat podpis pogodbe s Primožem ni bil predviden. A treba je spremljati trg. In ko se ponudi takšna priložnost, da je na voljo eden najboljših na svetu, jo je treba izkoristiti,” je dejal.

Tokratno druženje v Avstriji je imelo za kolesarje predvsem promocijski predznak. Kmalu sledi tudi pravi začetek priprav na novo sezono. Ledenik pa so Roglič in druščina prepustili alpskim smučarjem. Tudi slovenski šesterici. Kot prva bo v soboto led nove sezone prebila Ana Bucik. Sledili ji bodo še Neja Dvornik, Andreja Slokar ter v nedelo Žan Kranjec, Štefan Hadanin in Rok Ažnoh.

Kolesarji Bore v družbi zakoncev Reich pod ledenikom Rettenbach. Foto: Stefan Kothner

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje