Remco po grenkem porazu proti Rogliču: Nisem vedel, da se borimo za zmago

Remco Evenepoel
Foto: Profimedia

Čeprav je zasedel drugo mesto in je proti Primožu Rogliču izgubil zgolj štiri sekunde zaradi bonifikacij, Remco Evenepoel po osmi etapi dirke po Španiji ni bil zadovoljen. "Tole je kot grenka tableta, ki jo moram pogoltniti," je bil nazoren 23-letni Belgijec, ki, tako pravi, ni niti vedel, da se s slovenskim asom bori za etapno zmago.

Drugo mesto za Remca Evenepoela v osmi etapi Vuelte ni bilo dovolj. Kako bi lahko bilo, ko ga je v zaključnem sprintu premagal eden od glavnih tekmecev na Iberskem polotoku, slovenski šampion Primož Roglič? Za razliko od 3. etape, ko si je Belgijec pokoril konkurenco, je moral tokrat priznati premoč Kisovčanu. In mu s tem zaradi manj bonifikacijskih sekund ‘dovoliti’ tudi, da se mu je v skupnem seštevku približal na le sedem sekund zaostanka.

“Radoveden sem bil, kaj bo Jumbo Visma storila tokrat. Ko so prevzeli narekovanje tempa v glavnini, sem bil s tem zadovoljen. Na zaključnem klancu pa sem ekipi rekel, naj gredo prvi kilometer na polno, nato pa bom odpeljal svojo dirko,” je aktualni svetovni prvak v kronometru opisal dogajanje pred zaključnim klancem. Tam se je nato postavil na čelo in vztrajal tudi, ko je skočil novi nosilec rdeče majice.

“Ko je Sepp Kuss skočil, sem ga ujel z nadzorovanim tempom. Vedel sem, da nas čaka še osem ali deset minut klanca. Očitno Primož Roglič in Jonas Vingegaard danes nista imela nog za napad,” je nekaj puščic kapetanoma Jumbo Visme poslal Evenepoel. Če je zmagovalca Toura v zaključku premagal (Danec je v sprintu zaostal dve sekundi za najboljšo trojico, ki jo je za Rogličem in Evenepoelom sklenil še domačin Juan Ayuso), pa mimo zmagovalca Gira ni šlo.

Remco po etapi ni skrival razočaranja, dejal je celo, da ni niti vedel, da se z Rogličem bori za etapno zmago. “Nisem vedel, da se borimo za zmago, mislil sem, da je pred nami še vedno ubežna skupina. Jezi me, saj sem se počutil zelo dobro. Športni direktor mi je to najbrž sporočil, a bilo je toliko ljudi… Počutim se neumno,” je zaključil branilec lanske zmage na Vuelti.

Novo priložnost za spopad s Slovencem in Dancem – na sončni strani Alp seveda navijaško upamo, da se spet izide kot danes – bo imel Evenepoel že jutri. Na sporedu bo še ena razgibana etapa od Cartagene do vrha vzpona druge kategorije na prelaz Caravaca de la Cruz (184,5 km).