“Roglič je naš kralj in kralja težko pustiš oditi”

Kolesarstvo 17. Sep 202316:21 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Po sanjskem razpletu dirke po Španiji za ekipo Jumbo Visme, kjer so njihovi kolesarji osvojili prva tri mesta, je bil pričakovano najbolj zadovoljen glavni šef moštva Richard Plugge. Ta se je moral v novinarskih vprašanjih odzvati tudi na govorice, da si Primoža Rogliča v svojih vrstah želi videti tudi konkurenca.

Okrog 19. ure bo v Madridu s parado šampionov padel zastor nad letošnjo Vuelto. Prva tri mesta bodo potrdili kolesarji Jumbo Visme, v vrstnem redu Sepp Kus, Jonas Vingegaard, Primož Roglič. V zadnjem tednu so, ker sta bila Vingegaard in Roglič po moštvenih ukazih rdečo majico prepustiti superpomočniku Kussu, spet vzplamtele govorice, da si slovenskega šampiona v svojih vrstah želijo videti tudi druge ekipe.

Poleg Ineosa, ki se ga je omenjalo že lani, naj bi se zdaj za usluge Slovenca zanimali tudi pri Lidl Treku in Movistarju. Roglič se je na te informacije odzval v svojem slogu, zdaj pa je svoje povedal še generalni menedžer Jumbo Visme Richard Plugge.

“Zaenkrat glede tega z nami še nihče ni stopil v stik. Primož je letos zmagal na vseh večetapnih dirkah, na katerih je nastopil z izjemo Vuelte. Skupno je v tem letu zbral 15 zmag. Zakaj bi sploh razmišljali o tem, da bi spustili kam? Težko je govoriti o tem, a govorice se lahko izkažejo za resnične in bo Primož nekega dne potrkal na moja vrata. On je naš kralj, kralja težko pustiš oditi. Če primerjam kolesarstvo z nogometom – on je naš glavni strelec, ki skupaj z Jonasom dosega največ golov. Če nas bo zapustil, bomo zelo pogrešali njegove zadetke. Najti bomo mogli nekoga, ki bi lahko zabijal še večkrat, takšnih pa ni veliko na trgu,” je bil jasen Plugge.

Jasno je, da si želi Roglič v karieri osvojiti še skupno zmago na Touru de France, kar pa bo v družbi Vingegaarda težko. Kako zadovoljiti želje obeh? “O tem se bomo šele pogovarjali, zato je težko dejati kaj konkretnega. Vsa mnenja bomo dali na mizo in se dogovorili. S takšnim izzivom se ne bomo srečali prvič. V ekipi imamo še Wouta van Aerta pa Olava Kooija, ki je zmagal več kot deset dirk v sezoni. Navajeni smo iskanja kompromisov. S tem se ukvarjamo že nekaj zadnjih let in naslednja zima ne bo drugačna kot prejšnja. Tega ne jemljemo kot težave, pač pa fante vprašamo, česa si želijo in skušamo ta načrt čim bolj uresničiti,” je še zaključil Plugge.

Zadovoljen, da fantje prevzemajo njegovo vlogo

Čeprav Roglič po 18. etapi, ko sta skupaj z Vingegaardom Kussa pripeljala do cilja in ga nista več napadala, kot v dneh pred tem, ni deloval najbolj zadovoljno, je drugače povedal po sobotnem, predzadnjem dnevu na letošnji Vuelti.

“Čudovito, noro. Ko se ozrem nazaj, je krasno videti fante, kot sta Jonas in Sepp, kako se razvijajo in prevzemajo mojo vlogo. To rad gledam, res sem vesel,” je dejal zmagovalec treh Vuelt (2019-2021) in enega Gira (2023).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!