“Roglič lahko na Touru zmaga samo v izrednih okoliščinah”

Kolesarstvo 14. Jun 202421:52 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Bolj kot se bliža dirka po Franciji, bolj se kolesarski navdušenci in strokovnjaki sprašujejo, če bomo po letu 2020 na Touru spet spremljali dvoboj za vrh med Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem. Medtem ko prvi po večinskem mnenju velja za absolutnega favorita, pa je ob drugem kljub zmagi na generalki po Dofineji še vedno nekaj neznank.

Zadnji, ki se je vmešal v debato o slovenskem dvoboju, je nekdanji francoski kolesar Cyrille Guimard. Zmagovalec sedmih etap na dirki po Franciji je ocenil Rogličevo pripravljenost po dirki po Dofineji. Tam je Kisovčan blestel na 6. in 7. gorski etapi in bil na poti do prepričljive skupne zmage, zadnji dan pa je na finalnem klancu zapadel v krizo in rumeno majico je pred najbližjim zasledovalcem Matteom Jorgensonom rešil za osem sekund.

“Rogličeve težave na zadnji dan so popolnoma logične in normalne. Ko si gorske etape sledijo v treh dneh, je res težko biti na vseh treh etapah izvrsten. Malce je bil v krizi, a zato ni konec sveta,” je v kolumni za spletno stran Cyclism’Actu zapisal 77-letnik. “Njegova forma na Dofineji se mi je zdela pomirjujoča. Bil sem namreč eden od tistih, ki res niso verjeli, da bi lahko bil pomemben tekmec Pogačarja na Touru. Toda na Dofineji je moje mnenje spremenil,” je dodal.

Kljub temu pa šef Bernarda Hinaulta, Laurenta Fignona in Luciena van Impeja, ki so v njegovih ekipa vsi slavili na Touru, meni, da bi Roglič za slavje 21. julija v Nici potreboval nekaj posebnega. “Zmaga je za Primoža še vedno mogoča, toda za to bi potreboval resnično izjemne ali pa kar dramatične okoliščine. Dandanes pač težko kdorkoli reče, da bo Pogačar premagan. Enostavno ne vidim koga, ki bi ga lahko ugnal,” je zaključil.

Cyrille Guimard
Cyrille Guimard. Foto: Profimedia

Da je Pogačar velik favorit dirke po Franciji, ki se bo sicer 29. junija začela v Firencah, nam je v nedavnem intervjuju dejal tudi šef Bahrain Victoriousa Milan Eržen. “Pogačar je favorit tudi za dirko po Franciji, sploh po poškodbi Jonasa Vingegaarda. Drugi pa se lahko samo spogledujejo in razmišljajo, kako obdržati drugo ali tretje mesto,” je dejal Dolenjec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!