Roglič pomahal v slovo: “Prosim, dobro poskrbite zanj”

Kolesarstvo 7. Okt 202319:17 0 komentarjev
Primož RPrimož Roglič Tadej Pogačaroglič
Foto: Profimedia

Primož Roglič je na dirki po Lombardiji, ki jo je še tretjič zapored v žep pospravil Tadej Pogačar, še zadnjič oblekel dres Jumbo Visme. Želel se je posloviti z zmago, a danes ni imel pravih nog.

Potem ko je bil Tadej Pogačar razred zase, so se preostali udarili za drugo mesto. Kisovčan je poskušal vse, da bi končal vsaj na drugem mestu, a se je moral na koncu zadovoljiti s tretjim mestom.

“Danes sem dal od sebe vse, kar mi je ostalo v rezervoarju,” je po dirki za ekipno spletno stran pojasnil Roglič. “Noge so me pustile na cedilu, a kljub temu sem se boril do cilja. V zadnjih petdesetih kilometrih sem trpel, zato je lep uspeh tudi na uvrstitev na stopničke. Na tej dirki mi je to uspelo prvič. Želel sem zaključiti obdobje pri tej v velikem slogu, a žal to danes ni bilo mogoče,” je še dodal 33-letni slovenski kolesar.

Roglič navdušen nad sodelovanjem z Jumbo Visma

Rogličevo obdobje v ekipi Jumbo-Visma se je končalo s 74 zmagami in štirimi zmagami na grad tourih, v prihodnji sezoni pa bo branil barve Bora–Hansgrohe. Roglič se je ob slovesu od nizozemske ekipe, v katero je prišel leta 2016 iz novomeške Adrie, ozrl nazaj. Šlo je za obdobje brez pripomb, pravi.

“To je bilo fantastično obdobje. Na vse skupaj lahko gledam samo s ponosom. V zadnjih osmih letih smo skupaj preživeli marsikaj. To je bil čas, ki ga ne bi zamenjal niti za kos zlata. Tudi v zadnji sezoni smo skupaj dosegli veliko lepega. Lahko rečem, da je šlo za vrtiljak čustev, z veliko čudovitimi spomini, ki bodo ostali z mano za vedno. To je bilo čudovito poglavje v mojem življenju,” je še povedal Roglič in ekipi čebel pomahal v slovo.

“Bomo videli, če bomo prišli do tega”

Novo obdobje zdaj začenja pri nemški ekipi Bora, ki bo naredila vse, da Roglič pride do zmage na dirki po Franciji. “Celotna ekipa, vsi ljudje tam okrog so vpeti v ta projekt in za to motivirani. Bomo videli, če bomo prišli do tega,” je po Lombardiji za Val 202 pred dohodom k Bori dejal slovenski as. Računal bo na zelo močno ekipo.

Tam bodo njegovi moštveni kolegi med drugimi zmagovalec Gira 2022, Avstralec Jai Hindley, Rus Aleksandr Vlasov, nadarjeni Belgijec Cian Uijtdebroeks, Kolumbijec Daniel Martinez ter Nemec Lennard Kämna. “Prosim, pazi nanj, Bora,” so na družbenem omrežju X zapisali pri nizozemski ekipi, ki so dali, da je Rogla vrhunski kolesar, a še boljša oseba.

.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!