Veliko razočaranje Slovencev po razblinjenih olimpijskih sanjah (VIDEO)

Odbojka 7. Okt 202315:41 0 komentarjev

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v kvalifikacijah za olimpijske igre po porazu proti Japoncem z 0:3 (-21, -22, -18) ostala brez možnosti osvojitve drugega mesta, ki prinaša uvrstitev v Pariz. "Japonci so odigrali boljše od nas, prikazali so boljšo odbojko v vseh elementih," je po neizpolnjenem cilju priznal kapetan Slovenije Tine Urnaut.

Po petkovem prepričljivem porazu proti ZDA so Slovenci le dan pozneje morali premoč priznati še japonskim odbojkarjem. Ti so bili tako kot Američani boljši s 3:0. Zmage jih je stala nekonkurenčna igra v drugi polovici nizov, svoje pa so bržkone naredile tudi zdravstvene težave in utrujenost. Igralci selektorja Gheorgheja Cretuja proti hitri igri Japonske nikakor niso uspeli najti recepta, v odločilnih trenutkih pa jim ni stekel niti servis.

“Japonci so odigrali boljše od nas, prikazali so boljšo odbojko v vseh elementih. Dobro smo začeli, a hitro zašli v težave, kot že dostikrat na ‘side out’ in niti ne od močnega serverja. Japonci so delali serije zaporednih točk. S tem se je zapletel celoten položaj. Morali smo jih loviti, vedeli smo, da so dobri v obrambi in to so tudi dokazali. Večkrat so se ubranili, bolje so se organizirali, grozili s protinapadi, v katerih so bili učinkoviti. Žal, a moramo priznati premoč,” je bil po neizpolnjenem cilju razočaran kapetan Tine Urnaut.

Čeprav Slovenijo v Tokiu čaka še ena tekma, v nedeljo ob 9. uri jih čaka še dvoboj s Srbi, pa je že jasno, da jih je današnji drugi poraz stal osvojitve drugega mesta, ki še prinaša uvrstitev na olimpijske igre prihodnje leto v Parizu. Kljub temu pa vse še ni izgubljeno, saj si nastop na tekmovanju pod petimi krogi še vedno lahko zagotovijo na osnovi položaja na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze, ki se bo zaklenila po odigranem tretjem turnirju v ligi narodov 24. junija prihodnje leto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!