Pochettino se vrača v London, a ne k Tottenhamu

Nogomet 14. Maj 202314:55
Foto: Guliverimage

Kot poroča več angleških medijev, sta nogometni klub Chelsea in argentinski trener Mauricio Pochettino dosegla dogovor o sodelovanju. Nekdanji trener mestnega rivala Tottenhama bo ekipo s Stamford Bridga prevzel po koncu te sezone, kar pomeni, da bo Frank Lampard začasni trener le še na treh tekmah.

Po poročanju angleških medijev dvoma ni več. Po štirih letih se argentinski nogometni strokovnjak Mauricio Pochettino vrača v London. A če je ob zadnjem službovanju na Otoku vodil tamkajšnji Tottenham, bo tokrat prevzel vodenje mestnega rivala Chelseaja. Klub s Stamford Bridga in 51-letnik naj bi namreč dosegla dogovor o sodelovanju, ki se bo začelo takoj po izteku te sezone, kakšni so pogoji v pogodbi, pa še ni znano. Uradna potrditev s strani kluba naj bi sicer v javnost prišla v kratkem.

Pochettino bo tako postal še šesti stalni trener Chelseaja v zadnjih petih letih. V tej sezoni sta londonske modre vodila Thomas Tuchel in Graham Potter, v aprilu pa je zadnjega po nizu neuspešnih rezultatov nadomestil klubska legenda Frank Lampard. Zanj je to že druga epizoda na klopi kluba, v katerem je kot igralec preživel najboljša leta, a se bo po koncu te sezone od vodenja Londončanov znova poslovil.

Chelsea je sicer v tej sezoni nastopal pod pričakovanji. Na zadnjih enajstih tekmah je zbral zgolj eno zmago, na kar osmih pa je izgubil. To se odraža tudi na tabeli Premier lige, kjer so trenutno na 11. mestu, daleč od boja za Evropo. Do konca tekmovalnega leta jih čakajo še tekme s prvouvrščenim Manchester Cityjem, četrtim Manchester Unitedom in tretjim Newcastle Unitedom.

Za Pochettina bo to peti klub v trenerski karieri. To je leta 2009 začel v Espanyolu, na kar je sledila prva selitev v Anglijo, ko je prevzel Southampton. Kar pet let je nato deloval pri Tottenhamu, precej krajša pa je bila epizoda pri Paris Saint-Germainu, od katerega se je poslovil lani poleti.