S kom bo Primož Roglič popravljal vtis?

Kolesarstvo 30. Mar 202416:46 0 komentarjev
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Le še dva dneva nas ločita od drugega nastopa Primoža Rogliča v dresu moštva Bora - Hansgrohe. Na dirki Pariz - Nica, njegovi prvi po menjavi ekipe, slovenski kolesarski as ni navdušil, zato bodo na dirki po Baskiji vanj znova uprte vse oči.

Primož Roglič na enotedenski dirki Pariz – Nica nekoliko presenetljivo ni konkuriral najboljšim v boju za skupno zmago. S končnim desetim mestom in brez osvojene etape je vpisal svoj najslabši izid na večetapni dirki od leta 2021, ko je prav preizkušnjo od Pariza do Nice sklenil na 15. mestu, a takrat v žep pospravil tudi tri etapne zmage.

Lani je poleg slavja na dirki po Italiji dobil še dirko od Tirenskega do Jadranskega morja, dirko po Kataloniji, dirko po Burgosu in Giro dell’Emilia. Številnim zmagam je dodal še tretje mesto na Vuelti in dirki po Lombardiji ter četrto mesto na giru Tre Valli Varesine. Vsaj uvod v novo zgodbo se torej ni razpletel po zmagovitih notah, potem ko je danes 34-letni Slovenec v prejšnjih sezonah postavil izjemno visoke standarde.

Na dirki po Baskiji je Kisovčan nastopil že štirikrat. Osvojil jo je dvakrat, v letih 2018 in 2021. Zadnjič se je te preizkušnje udeležil v sezoni 2022, ko je zasedel osmo mesto.

Bora – Hansgrohe je razkrila postavo za letošnjo izvedbo dirke po Baskiji. Nemci so se odločili za močno postavo, ob Rogliču bodo dirkali Roger Adria, Emanuel Buchmann, Jai Hindley, Bob Jungels, Max Schachmann in Matteo Sobrero. Predvsem Hindley in Buchmann bi morala biti ključna pomočnika na klancih.

Konkurenca bo sicer izjemna, saj bo na startu tudi prvi favorit za tretjo zaporedno zmago na letošnji dirki po Franciji, član Visma Lease a Bike Jonas Vingegaard. Ob sebi bo imel tudi zvestega superpomočnika, ki je bil dolga leta prvi “vodonoša” Rogliča, Američan Sepp Kuss.

UAE Team Emirates bo nastopil brez Tadeja Pogačarja, a prihaja z močno zasedbo, enako velja za Soudal – Quick-Step, ki bo znova največ stavil na Remca Evenepoela, ob njem bo tudi Mikel Landa

Prva etapa dirke po Baskiji je na sporedu že v ponedeljek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!