Turško trkanje na vrata Olimpije, na katerih piše: Ni vstopa

Nogomet 30. Mar 202414:25 0 komentarjev
Igor Barišić Adam Delius
Foto: Aleš Fevžer

Turški nogometni investitor Acun Ilicali išče način, kako vstopiti v slovenski nogomet. Kdo mu bo odprl svoja vrata?

V teh dneh je bilo dogajanje v nogometni Ljubljani povsem v znamenju reprezentančnega spektakla v Stožicah, na katerem je slovenska izbrana vrsta senzacionalno z 2:0 ugnala Portugalsko, eno najboljših reprezentanc sveta.

Zdaj se pozornost nogometne javnosti znova obrača proti klubskemu nogometu, ljubljanska Olimpija pa bo v zaključku sezone želela vsaj malce začiniti boj za naslov in se na vrhu lestvice čim bolj približati vodilnemu Celju.

V ozadju pa je znova veliko govora o tem, kaj se dogaja v klubskih pisarnah Olimpije. Te so v zadnjem obdobju popolnoma potihnile, medtem pa se je v javnosti pojavilo ime turškega poslovneža Acun Ilicalija. Po njegovem sestanku z Aleksandrom Čeferinom so se razvnele informacije o tem, da se lastnik angleškega Hull Cityja zanima za prevzem kluba v Sloveniji, kar je Ilicali nedavno tudi javno potrdil.

Acun Ilicali
Acun Ilicali išče način, kako vstopiti v slovenski nogomet. Foto: Profimedia

Olimpija z odločnim “ne”, kaj pa ostali?

Veliko je bilo govora o tem, da je tarča bogatega Turka ljubljanska Olimpija. To je že pred časom demantiral predsednik kluba Adam Delius, zdaj se je o tej temi oglasila še njegova desna roka. Direktor kluba Igor Barišić je v pogovoru za Delo zatrdil: “Prav nobenega stika ni bilo in vstop v Olimpijo sploh ne pride v poštev.”

Bo torej Ilicali obupal in svoje milijone odnesel drugam? V zadnjih dneh se je sicer pojavljalo veliko namigov o tem, da bi lahko Turek prevzel celo vajeti pri Muri, kjer že nekaj časa iščejo investitorje, ki bi pomagali pri nadaljnjem razvoju kluba. Delo danes omenja celo morebiten vstop v lastniško strukturo Maribora, kar pa se vsaj v tem trenutku sliši kot misija nemogoče.

Toda v nogometu se nikoli ne ve, dejstvo je, da slovenskim klubom v želji po tekmovanju z vse bogatejšo mednarodno konkurenco denarja močno, močno primanjkuje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!