Tadej Pogačar odgovoril na provokacijo španske legende

Kolesarstvo 23. Maj 202411:38 4 komentarji
Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Španski kolesarski as Alberto Contador je v teh dneh z manjšo provokacijo izzval slovenskega šampiona Tadeja Pogačarja, da mora ob morebitnih zmagah na Giru in Touru razmisliti tudi o naskoku na osvojitev Vuelte, saj za to morda ne bo več takšne priložnosti. Kako se je odzval 'rožnati' kolesar UAE Emirates?

“V primeru zmage na Touru bi zagotovo odšel še na Vuelto in se tam potrudil za trojček na tritedenskih dirkah, Tadej pa ima za tak dosežek edinstveno priložnost. Je mlad in kdo ve, morda v treh letih na sceno pride nov mlad kolesar, takrat pa bo zanj prepozno,” je te dni malce po svoje nadaljevanje sezone Tadeja Pogačarja napovedal španski as Alberto Contador.

Besede, ki jih je mogoče razumeti kot provokacijo v smislu – ali boš zdaj ali ne boš nikoli – so precej odmevale v kolesarski karavani in v resnici so se začela pojavljati številna ugibanja o tem, ali bo slovenski šampion v letu 2024 v resnici nastopil na vseh tritedenskih dirkah in jih poskusil osvojiti. Na namigovanja se je zdaj odzval kar aktualni nosilec rožnate majice.

“Na Vuelti zagotovo ne bom nastopil. Po Touru imam druge načrte. Najprej želimo tu iz dneva v dan opraviti vse, kar smo si zadali, nato pa sta naslednja velika cilja dirka po Franciji in svetovno prvenstvo,” je po včerajšnji etapi špekulacije zavrgel Pogačar.

Tadej Pogačar
Foto: Profimedia

Bo vstopil v elitni razred?

Kot vse kaže, bo torej Slovenec v nadaljevanju sezone napadal zmagi na dirki po Italiji in Franciji ter naslov svetovnega prvaka. Takšen zgodovinski trojček, ki je v svetu kolesarstva celo bolj cenjen, kot da zmagi na Touru in Giru dodaš Vuelto, je doslej v karieri uspel le dvema šampionoma. To sta bila Belgijec Eddy Merckx (1974) in Stephen Roche (1987).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje