Thomas očitno ne gre nikamor

Kolesarstvo 22. Okt. 202116:311 komentar
Delite:
Thomas v rumeni majici na zadnji etapi Toura 2018. Foto: AP Photo/Francois Mori

Geraint Thomas, zmagovalec Dirke po Franciji leta 2018, bo očitno podaljšal pogodbo z ekipo Ineos Grenadiers.

Geraint Thomas naj bi bil blizu podaljšanja pogodbe z britansko ekipo, v kateri nastopa že od leta 2010. Takrat se je imenovala še Sky.

Thomasa se je v kolesarskem prestopnem roku povezovalo s številnimi moštvi. Med drugim sta največ zanimanja pokazala Cofidis in Qhubeka NextHash. Predvsem južnoafriška ekipa je bila dolgo v kontaktu z Valižanom. A nejasna prihodnost Qhubeke zaradi pomankanja sponzorskega zanimanja za ekipo, včasih imenovano Team Dimension Data, je Thomasa oddaljila od pogajanj.

Že avgusta je Rod Ellingworth, direktor ekipe Ineos Grenadiers, priznal, da Ineos ni zmožen izenačiti bogatih ponudb rivalov za Thomasa: “Pogovori potekajo, a če bodo prišle visoke ponudbe, ni osnovnih pogojev, da Thomasa zadržimo. Ostati moramo realni.”

Thomas je sicer poleg Toura v svoji karieri med drugim osvojil še dirko Pariz – Nica (leta 2016), Kriterij po Dofineji (2018), Dirko po Romandiji (2021) in klasiko E3 Saxo Bank (2015).

Ineosu bi se pred začetkom prihodnje sezone lahko pridružil tudi Roger Hammond, ki trenutno opravlja vlogo Performance Director pri “slovenski” ekipi Bahrain Victorious.

Britanska ekipa prehaja v novo obdobje po izjemnih letih s Chrisom Froomom na čelu. V prestopnem roku so se osredotočili predvsem na mlajše kolesarje, pripeljali so Luka Plappa, Bena Tuletta in Magnusa Sheffielda.

Komentari

Vaš komentar