“Neverjetni trije tedni, neverjetna bitka s Tadejem Pogačarjem”

Kolesarstvo 22. Jul 202319:31 0 komentarjev
Pogačar Vingegaard
Foto: profimedia

Tadej Pogačar je po težkem tednu dirkanja na francoskem Touru spet našel formo. Dobil je 20. etapo in se "oddolžil" za slabše predstave. Po zmagi je bil vesel, da se končno počuti dobro.

Tadej Pogačar je bil po etapi vesel. saj se je končno spet našel: “Končno se počutim dobro. Dober sem bil od starta do cilja.” V smehu je dodal: “Zdaj lahko dirkamo še en teden. V resnici sem zelo vesel, da je konec.”

Pogačar je pohvalil svojega moštvenega kolega Adama Yatesa: “Adam je opravil izjemno delo. V zaključku sem želel počakati nanj, kar je bila na koncu pravilna odločitev. Zaradi njega je bil zaključek lažji.”

O vrhuncih in padcih na letošnjem Touru je povedal: “Atmosfera na avtobusu je bila zame nekaj posebnega in najboljša stvar. Ekipa je naredila izjemno delo. Vzpon na Col de la Loze je bil na drugi strani izjemno težek. Vsakič, ko me je Marc Soler pogledal in me videl trpeti, je bilo boleče.”

Jonas Vingegaard je današnjo etapo končal kot tretji, že pa se veseli druge zaporedne zmage na Touru: “Jutri moramo biti še previdni. Ne smemo narediti ničesar neumnega. A občutek je izjemen, ne morem verjeti,” je po današnji etapi previdno povedal Danec, ki je znova omenil izjemno bitko s Tadejem Pogačarjem: “Neverjetni trije tedni. Bitka s Pogačarjem je bila izjemna, tudi za gledalce. Upam, da se bova v prihodnje še večkrat pomerila.”

“Vsakdo vsako etapo ni razumel našega načrta, mi pa smo. Ne bom izdal, kako smo zlomili Tadeja Pogačarja, saj se lahko na to naslednjič prilagodi,” je dodal Vingegaard. “Vsako letos sem boljši, pa čeprav gre le za malenkosti. Vem, zakaj se vedno odrekam številnim stvarem. Če sledim ekipnim načrtom, vem, da bom na koncu na vrhu. Vredno je.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!