Nekdanji finalistki Wimbledona prepovedali vstop na Poljsko

Tenis 22. Jul 202316:35 1 komentar
FOTO: Profimedia

Pred začetkom WTA turnirja serije 250 v Varšavi so poljske oblasti Rusinji Veri Zvonarjovi prepovedale vstop v državo. Veteranko so najprej zadržali na letališču Chopin, potem pa jo napotili v Podgorico.

Nekdanja številka dve svetovnega tenisa Vera Zvonarjova ne sme nastopiti na WTA turnirju v Varšavi.

Rusinja je želela nastopiti v glavnem delu tekmovanja na peščeni podlagi, notranje ministrstvo pa je po pregledu njenih dokumentov odločilo, da jo obrne in pošlje nazaj proti glavnemu mestu Črne gore, od koder se je napotila v Varšavo. “V državo je želela priti z vizumom, izdanim v Franciji, potovala pa prek Beograda, obmejna straža jo je zadržala in ji zavrnila nadaljevanje poti,” je bilo notranje ministrstvo Poljske skopo s pojasnilom, zakaj finalistka Wimbledona in Flushinga izpred 13 let ne sme vstopiti na Poljsko.

Rusi nezaželeni

Edini “greh” 38-letne Vere je ta, da nastopa kot Rusinja, prebivalci te države pa so po napadu uradnega “Kremlja” na Ukrajino nezaželeni, so zapisali pri ministrstvu in dodali: “Poljska vztraja pri nasprotovanju režima ruskega političnega voditelja Vladimirja Putina in njegovega beloruskega zaveznika Aleksandra Lukašenka, zato bo njunim podpornikom vstop onemogočen.”

Zvonarjova, ki je v svoji profesionalni karieri osvojila 12 WTA turnirjev, jasne podpore Putinovemu režimu ni nakazala, prej nasprotno. Lani je med turnirjem v Miamiju na lečo kamere zapisala “No War” (“brez vojne”). Zanimivo, na seznamu nastopajočih v Varšavi je tudi Belorusinja Aliaksandra Sasnovič, ki pa je očitno pregled na letališču “preživela”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje