Rok Kronaveter zapušča Maribor in odhaja v Avstrijo

Nogomet 18. Jun 202310:05 1 komentar
FOTO: Uroš Skaza.

NK Maribor bo novo sezono Prve Lige Telemach ter udejstvovanje v kvalifikacijah za evropska tekmovanja začel brez pomembnega člana zvezne vrste Roka Kronavetra. Veteran se je odločil za zapušča vijoličaste in odhaja v Avstrijo.

Tam je okrepil vrste SV Allerheiligena, ki nastopa v eni izmed regionalnih lig (Mitte).

Gre za tretji rang nogometa pri naših severnih sosedih. Klub prihaja iz vasi Allerheiligen bei Wildon, ki se nahaja na polovici poti med Lipnico in Gradcem na avstrijskem Štajerskem.

Črno-rumeni so v zadnji sezoni (2022/2023) zasedli 13. mesto v šestnajstčlanskem tekmovanju in se obdržali v ligi. Pri ekipi si kruh služijo štirje Slovenci, najbolj znan obraz je napadalec Mitja Lotrič. Poleg njega so tam še vratar Marino Hamer, branilec Boštjan Bizjak in vezist Urban Žibert. Ekipa se večinoma meri z ekipami iz avstrijske Koroške.

“Moštvo se je okrepilo s tremi mladimi igralci, a potrebujemo tudi izkušnje, nihče pa tega ne izpolnjuje bolje kot Kronaveter, naša nova okrepitev. V slovenski ligi je zbral 336 tekem in 106 golov ter bil trikrat državni prvak. Hkrati ima tudi reprezentančne izkušnje in je celo odločil eno izmed tekem proti Slovaški,” so o svoji novi pridobitvi med drugim zapisali pri Allerheiligenu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje