Zvezdnik razžaloščen, ker mu je Roglič odpeljal trenerja

Kolesarstvo 5. Okt 202316:44 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Primož Roglič se bo z novo sezono preselil v Boro-Hansgrohe, tja pa bo s seboj odpeljal tudi Marca Lambertsa, trenerja Jumbo-Visme. Novici, ki sta že javna skrivnost, je posredno potrdil tudi izjemni Wout van Aert, ki se je razgovoril o razočaranju, ker ostaja brez človeka, ki ga je pomagal izoblikovati.

Slovenski zvezdnik v nemško moštvo s seboj ne bo odpeljal nikogar od preostalih kolesarjev Jumbo-Visme, si je pa ob sebi zaželel Marca Lambertsa, svojega dolgoletnega trenerja, čemur je novi delodajalec tudi ugodil. S tem je v največji meri razžalostil vsestranskega Vouta van Aerta, ki je za Het Nieuwsblad brez zadržkov spregovoril o veliki izgubi.

“Marca nosim globoko v svojem srcu in mu želim le najboljše, zato tudi razumem njegovo odločitev. To je bila morda zanj zadnja priložnost za spremembo,” je dejal 29-letni orjak med kolesarji, ki trenutno še ne ve, kdo bo njegov naslednji trener.

Lamberts je bil del Jumbo-Visme več kot desetletje, Wout pa mu je posvetil tudi ponedeljkovo zmago na dirki Coppa Bernocchi. Za njegovo odhod je sicer izvedel v soboto.

Foto: Profimedia

“Ko so mi sporočili novico, sem bil precej čustven. Zame je to konec ere. Z Marcom bova zagotovo ohranila stik in se še naprej videvala, skupaj sva prestala ogromno, preveč, da bi se mu le zahvalil in poslovil,” je nadaljeval van Aert, ki z Lambertsom sodeluje od svojega 17. leta starosti.

Na spremembo, ki ga je prizadela, vendarle poskuša osvetliti tudi v pozitivni luči: “Zagotoviti moram, da bom še naprej pozoren na podrobnosti. Morda mi ne bo škodilo, če stopim iz cone udobja. Tega nisem zahteval, a močno verjamem v nov začetek.”

Primož Roglič naj bi uradno svoje novo moštvo potrdil po sobotni dirki po Lombardiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!