Ameriški košarkar obtožen posilstva in aretiran

Košarka 12. Apr 202411:56 0 komentarjev
Ben McLemore
Foto: Profimedia

Ameriški košarkar Ben McLemore, ki si od lani kruh služi v Evropi, je bil v torek aretiran v zvezni državi Oregon, kjer ga obtožnica bremeni spolnih zločinov.

Obtožbe izhajajo iz poročila o spolnem napadu iz kraja Lake Oswego 3. oktobra 2021, ko je 31-letni branilec igral za Portland Trail Blazers. Policija je sprožila preiskavo, McLemore pa je bil identificiran kot osumljenec.

Ker je Američan nato zapustil ZDA in igral na Kitajskem, v Grčiji in Španiji, trenutno je član Rio Breogan v španski ligi ACB, je bila preiskava otežena, čeprav so detektivi nadaljevali z zbiranjem dokazov. Februarja se je porota iz okrožja Clackamas po pregledu dokazov in pričanju ženske odločila izdati obtožnico ter nalog za aretacijo.

Ben je še v soboto odigral tekmo španskega prvenstva proti Palencii in dosegel 12 točk, nato se je vrnil v domovino. Aretirali so ga v torek na mednarodnem letališču v Portlandu, obtožnica pa ga bremeni posilstva prve stopnje, nezakonite spolne penetracije prve stopnje in dveh obtožb spolne zlorabe druge stopnje, je sporočila policija v Oregonu.

McLemore je bil sicer član lige NBA od leta 2013, ko ga je na naboru kot 7. po vrsti izbrala franšiza Sacramento Kings. Nato je zaigral še za Memphis, Houston, LA Lakers, skupno pa je v karieri na parket najmočnejše lige na svetu stopil na 556 tekmah rednega dela in 15 v končnici.

McLemore trdi, da je nedolžen

V četrtek se je obtoženi odzval z izjavo za javnost, v kateri je zavrnil krivdo: “Pri posilstvu nisem obtožen uporabe fizične sile, temveč sem obtožen spolne dejavnosti z nekom, ki zdaj trdi, da v odnos ni privolil. Te ženske nisem posilil. Nikoli nisem zasledoval spolnega razmerja, če sem razumel, da ženska zame ne kaže zanimanja.”

McLemore je še zapisal, da njemu in njegovim odvetnikom tožilstvo še ni posredovalo nobenih dokazov. Prav tako trdi, da je v preiskavi sodeloval in izrazil tudi željo pričati pred poroto, a so ga zavrnili, policijo pa obvestil, da se bo za potrebe prihoda na sodišče tudi vrnil v ZDA.

“Resnica bo prišla na dan. Prepričan sem, da bo moje ime očiščeno,” je dodal McLemore.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!