Roglič vs Pogačar: razočaranje za kolesarske sladokusce

Kolesarstvo 12. Apr 202411:43 0 komentarjev
Pogačar Roglič
Foto: UAE Team Emirates/Fizza in Bora Hansgrohe/Matthis Waetzel

Po množičnem padcu na dirki po Baskiji elitne ekipe kolesarskega sveta popravljajo svoje urnike in načrte za nadaljevanje sezone. Izjema ni niti Bora-Hansgrohe s Primožem Rogličem, ki se prihodnji teden prvič v letu 2024 ne bo pomeril s Tadejem Pogačarjem.

Katastrofalni padec favoritov v četrti etapi dirke po Baskiji pričakovano zaznamuje kolesarski koledar leta 2024.

Medtem ko usoda poškodbe in rehabilitacija po njej pri Jonasu Vingegaardu (Visma-Lease a bike) ostaja neznanka in za zdaj ni signalov o vrnitvi na kolo niti pri Remcu Evenepoelu (Soudal-Quick Step), se Primož Roglič vrača na treninge pred nadaljevanjem sezone, a bo njegov program dirk vseeno okrnjen.

Primož Roglič
Foto: Profimedia/ IMAGO

Nič ne bo z aprilskima klasikama

Zasavec bo tako znova v trenažnem procesu oziroma na cestah že naslednji teden. V nasprotju s prvimi napovedmi pa se vendarle ne bo udeležil dveh prihajajočih klasik Liege-Bastogne-Liege in Valonske puščice, ki sta na sporedu v sredo, 17. aprila, oziroma v nedeljo, 21. aprila.

V dresu Bahrain-Victorious bo slovenski adut na Valonski puščici Matej Mohorič, ki bo dirkal tudi na klasiki Liege-Bastogne-Liege. Tam bo eden glavnih favoritov Tadej Pogačar.

“Primož je celoten teden posvetil krpanju številnih ran po telesu in poškodbi kolena. Želimo mu dati čas, da si popolnoma opomore, saj je naš velik cilj dirka po Franciji. Zato smo sprejeli odločitev, da se naslednji teden osredotočimo na treninge,” je odločitev moštva komentiral eden izmed vodij moštva Dan Lorang.

Prvi kolesarski spopad leta 2024 med Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem bo tako moral še malce počakati. Glede na trenutno zastavljen program slovenskih asov se bosta srečala šele na dirki po Franciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!