Derbi večera odločile zadnje minute, Luka Dončić v senci Irvinga

Košarka 19. Nov 20236:43 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Ekipa Milwaukee Bucks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma s 132:125 premagala Dallas Mavericks, za katere je slovenski zvezdnik Luka Dončić v 35 minutah dosegel prav toliko točk ter po devet skokov in podaj. Grk Giannis Antetokounmpo je za domače, ki so do zmage prišli v zadnji četrtini, prispeval 40 točk, Damian Lillard jih je dodal 27.

Grk Giannis Antetokounmpo je za domače, ki so do zmage prišli v zadnji četrtini, prispeval 40 točk, Damian Lillard jih je dodal 27.

Kyrie Irving je bil z 39 točkami prvi strelec poražene gostujoče ekipe, ki je s 109:99 vodila devet minut in štiri sekunde pred koncem tekme. Sledil je delni izid 13:4 za domače, od tega je sedem točk dosegel Antetokounmpo in poskrbel, da se se dobrih pet minut pred zaključkom Buks vrnili v igro za zmago.

Odločila je klop

Grški zvezdnik je tudi v zaključku skrbel za popoln preobrat, bil je prvi strelec tekme, obenem je ujel 14 žog in imel sedem asistenc.

Poleg četrte četrtine je bila med ekipama največja razlika v prispevku rezervnih igralcev, saj je klop Bucks tekmečevo ugnala s 46:31, od tega je 16 točk nanizal Pat Connaughton, tudi ključni trojki v zaključku dvoboja.

“Vse za zmago. Tekmovalnost. Smo zelo tekmovalni igralci. Pika,” je bil po tekmi kratek Connaughton. “Res nam je uspelo pripraviti nekaj posebnega v ekipi. To se čuti tudi navzven. Poleg tega je bila to posebna tekma, tekma karakterja,” pa je ocenil trener Bucks Adrian Griffin.

Luka Dončić razkriva težavo
Foto: Profimedia

Dallas, v noči na ponedeljek po slovenskem času bo po seriji gostovanj gostil Sacramento, je po četrtem porazu ob devetih zmagah tretji na zahodnem delu NBA z istim izkupičkom kot četrta Oklahoma.

Liga NBA, izidi

Charlotte Hornets – New York Knicks 108:122
New Orleans Pelicans – Minnesota Timberwolves 120:121
Chicago Bulls – Miami Heat 102:97
Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 132:125
San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 108:120
Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 123:130