Je Goran Dragić naznanil novo poglavje?

Košarka 14. Sep. 202110:03 > 10:20
Delite:
Goran Dragić: foto: Guliverimage

"Lotimo se dela," je ob objavi artiklov Toronto Raptors in balonov za dobrodošlico na omrežju Instagram zapisal izkušeni slovenski organizator igre Goran Dragić.

Čez natančno dva tedna se bodo tudi uradno odprli pripravljalni tabori klubov severnoameriške loge NBA. Da bo Luka Dončić v središču pozornosti ob Dallasovem začetku priprav na sezono 2021/22, ni dvoma. Tudi za Vlatka Čančarja večjih vprašajev okrog nadaljevanja kariere pri Denver Nuggets ni.

Goran Dragić pa … No, tu je zgodba na papirju prav tako čista. Ljubljančan je namreč uradno član Toronto Raptors. A vse od trenutka, ko ga je Miami, skupaj s pogodbo, ki mu za eno sezono prinaša dobrih 19 milijonov ameriških dolarjev, posredoval v Kanado, se vrstijo govorice o zgolj prestopni postaji.

Ameriški mediji že vrsto tednov namigujejo na številne pogovore in potencialne kupčije v ozadju. Za slovensko javnost je bila najbolj zanimiva teorija o morebitni selitvi v Dallas. Toda Dragiću v tem trenutku ne prestane nič drugega kot spoštovanje veljavne pogodbe. In to tudi dela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

V ponedeljek se je iz Miamija preselil v Toronto in to pospremil z odmevno objavo na Instagramu. “Lotimo se dela. Hvala, Toronto Raptors,” je zapisal Gogi in priložil fotografiji. Prva prikazuje kopico klubskih artiklov, druga pa številne balone, ki so ga pričakali v hotelski sobi. Na enem od njih je zapisano: Dobrodošel, Goran Dragić.

Spomnimo, ko je postalo jasno, da zapušča Miami, je namignil, da mu selitev v Toronto pretirano ne diši. Pozneje se je za svoje besede opravičil. Dejal je, da so bile neprimerne, saj spoštuje klubsko tradicijo nekdanjih prvakov in strast navijačev.

Toronto, ki je pred dnevi prejel državno zeleno luč za vrnitev v domačo dvorano (lani so namreč domovali na Floridi) ima sicer trenutno na svojem igralskem seznamu kar 19 košarkarjev. Klubsko vodstvo in trener Nick Nurse ga bodo morali oklestiti. Tudi zaradi tega bodo za Dragića izhodna vrata ostala priprta. V nasprotnem primeru pa bo po centrih Radoslavu Nesteroviću, Urošu Slokarju in Primožu Brezcu postal še četrti slovenski košarkar v dresu Toronto Raptors.

AP Photo/Wilfredo Lee
Foto: AP Photo/Wilfredo Lee

Goran Dragić v ameriških številkah

126 milijonov evrov je zaslužil s pogodbami v ligi NBA

867 tekem rednega dela je odigral v ligi NBA

45. izbor je bil na naboru leta 2008

40 točk je njegov strelski rekord v ligi NBA

35 let je dopolnil 6. maja

13 sezon je prebil v ligi NBA

4 delodajalce je imel v ligi NBA (Phoenix, Houston, Miami, Toronto)

Preberite še:

Selitev v športno večnost: zadnji izvozni hit Jugoslavije

Osamljeni slovenski evroligaš, ki sanja o reprezentanci

Komentari

Vaš komentar