C. Olimpija prejela možnost prijave v Ligo prvakov

Košarka ostalo 20. Maj 20209:41 > 9:45
KK Cedevita Olimpija

Specializirani košarkarski portal Sportando poroča, da je Fiba v Ligo prvakov povabila tri klube iz Lige ABA. Možnost prijave za nastop so prejeli Cedevita Olimpija, Partizan in Budućnost.

Povezano

Vsi trije klubi so letos nastopali v Evrposkem pokalu, v prihodnosti pa želijo narediti tudi korak naprej, kar v tem primeru predstavlja igranje v Evroligi. V vodstvu Lige prvakov se očitno vseeno nadejajo, da bi lahko omenjene tri klube prepričali v sodelovanje in jim poslali možnost prijave. V prihajajoči sezoni Fibinega mednarodnega tekmovanja bodo nastopali tudi turška Darušafaka, litovski Rytas in španski Bilbao, s čimer dokazujejo uspešno rast in razvoj tekmovanja, je prepričan izvršni direktor Lige prvakov Patrick Comninos.

Pri Olimpiji z letošnjo sezono v Evrposkem pokalu ne morejo biti zadovoljni, a že v naslednji sezoni bodo cilji višji. Predsednik Partizana Ostoja Mijajlović je za Nova.rs potrdil, da je prioriteta velikana iz Beograda igranje v Evrolige, kar so večkrat poudarili tudi v Podgorici.