Kralj James zahteval odstranitev navijačev iz dvorane

Košarka 25. Nov. 20219:061 komentar
Delite:
Foto: Guliverimage

V noči iz srede na četrtek so v Ligi NBA košarkarji Los Angeles Lakers po podaljšku v Indiani ugnali tamkajšnje Pacers (116:124). Tekmo je znova zaznamoval kdo drug kot LeBron James. Tokrat je fantastično predstavo za mnoge najboljšega košarkarja na svetu zasenčila njegova zahteva po odstranitvi domačega navijaškega para iz dvorane.

Košarkarski super zvezdnik se je proti Indiana Pacers na parkete vrnil po tekmi suspenza, ki si jo je prislužil zaradi komolčenja na obračunu proti Detroitu. James je bil najzaslužnejši za zmago jezernikov in je tekmo končal z 39 točkami. Bolj kot sama predstava pa danes buri duhove 36-letnikova poteza v samem zaključku tekme.

Sredi podaljška so se strasti razgrevale tudi ob parketu, LeBron James pa je sodnika opozoril na neprimerno vedenje dveh navijačev domače ekipe, ki sta bila na njegovo pobudo tudi odstranjena iz dvorane. Debate o tem, kaj sta navijača zabrusila košarkarskemu zvezdniku še potekajo.

Prvi namigi kažejo na to, da je šlo za nedopustne rasistične opazke. James je po tekmi vse skupaj pokomentiral z besedami. “Teh besed ne bi nikoli uporabil za navijača in noben navijač z njimi ne bi smel označevati igralca.” V ligi NBA sicer velja praksa, da varnostniki navijače odstranijo le zaradi agresivnega vedenja ali diskriminatornih vzklikov.

Komentari

Vaš komentar