40-letnik "pokopal" LeBrona Jamesa in Cavse

Liga NBA 28. Dec 20179:20 > 9:32
Jonathan Daniel, Getty Images Sport

V noči na četrtek je bilo v severnoameriški ligi NBA odigranih 10 tekem. Branilci naslova so brez težav ugnali Utah Jazz, Rajon Rondo je z rekordom kariere v asistencah spet spomnil na najboljše čase, Vince Carter pa je dosegel strelski rekord sezone za zmago proti Clevelandu.

V noči iz srede na četrtek je edini slovenski košarkar v ligi NBA Goran Dragić počival, zato pa ni manjkalo akcije, saj je bilo na delu kar 20 ekip. Največ pozornosti je požel obračun Oklahome in Toronta, ki ga je za super trojico Westbrook-George-Anthony s 124-107 dobila ekipa Thunder.

Cleveland je po božičnem porazu proti Golden Statu ostal v mejah zvezne države Kalifornija in se podal v njego prestolnico na gostovanje h kraljem iz Sacramenta. Čeprav je LeBron James spet zabeležil trojni dvojček, to na koncu ni bilo dovolj za Sacramento, ki je s košarkarji iz klopi delal največjo razliko. Vince Carter je dosegel 24 točk, kar je sezonski strelski rekord, Bogdan Bogdanović je dodal 16 točk, klop Sacramenta pa je dosegla skupno kar 68 točk. Za Cavse je bil to še tretji zaporedni poraz na prvi tekmi po Božiču.

Na tekmi med moštvi New Orleans Pelicans in Brooklyn Nets pa je organizator igre ekipe iz Big Easyja Rajon Rondo postal šele sedmi košarkar v zgodovini lige NBA, kije na eni tekmi uspel zabeležiti kar 25 asistenc ali več. Scott Skiles, John Stockton, Jason Kidd, Kevin Johnson, Nate McMillan in Isiah Thomas so legendarni organizatorji igre, ki jim je to uspelo pred košarkarjem New Orleansa.

Rondu je to na poti do zmage svoje ekipe s 128-113 uspelo v le 30 minutah igre. 

Ostali rezultati:

Charlotte Hornets – Boston Celtics 91:102
Indiana Pacers – Dallas Mavericks 94:98
Atlanta Hawks – Washington Wizards 113:99
Chicago Bulls – New York Knicks 92:87
Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 128:125 *podaljšek
Golden State Warriors – Utah Jazz 126:101
Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 99:109