Enajst točk Dončića proti Philadelphii

Liga NBA 5. Okt 201814:38 > 14:59
Getty Images

Luka Dončić je na drugem pripravljalnem obračunu pred začetkom sezone lige NBA ob porazu Dallasa proti Philadelphii (120:114) dosegel 11 točk, 6 skokov, 3 podaje, 3 blokade in dve ukradeni žogi ter izgubil štiri žoge. Ekipi se bosta znova pomerili v ponedeljek ob 14:00 v Šenzenu (v živo na SK 2).

Luka Dončić je na parketu preživel 30 minut in znova začel v prvi peterki. Tekmo je sicer zlabo začel, saj je v prvi četrtini zgrešil vse tri mete za tri točke. Med strelce se je prvič vpisal sredi druge četrtine, v kateri je dosegel pet točk. Trener Dallasa Rick Carlisle mu je v drugem polčasu namenil 16 minut, nekaj časa pa je zaigral tudi na položaju tri oziroma štiri. Čudežni deček je še drugo pripravljalno tekmo sklenil z dvomestnim številom točk, iz igre pa na koncu metal 4/11. Kar trikrat je zgrešil prosti met (3/6). 

Pri Mavsih, ki so na Kitajskem precej oslabljeni (manjkajo Harrison Barnes, Dirko Nowitzki in DeAndre Jordan), je bil s 23 točkami najuspešnejši Dennis Smith jr., prvo ime tekme pa je bil J. J. Reddick, ki je ob 100-odstotnem metu vknjižil 28 točk.