Beal in Bryant odločila maraton v Washingtonu

Liga NBA 23. Dec 20184:17 > 4:22
Nic Antaya/GettyImages

Za tekmo večera v noči na nedeljo sta v Ligi NBA poskrbela Phoenix in Washington. Končna odločitev je padla po treh podaljških, Washington pa je slavil s 149:146.

Phoenix je tako doživel še peti zaporedni poraz. Pri gostiteljih je zaradi gripe manjkal John Wall, njegovo odsotnost pa je s prvim trojnim dvojčkom v karieri izkoristil Bradley Beal. Beal je v 54 minutah dosegel 40 točk, 14 podaj in 11 skokov.

V prvem in drugem podaljšku je zablestel Thomas Bryant, ki je zadel vseh 14 metov iz igre in z 31 točkami postavil rekord kariere. V zogodovini Lige NBA je le Wilt Chamberlain na teni tekmi zadel več metov in tekmo končal brez zgrešenega poskusa. njegov rekord znaša 18/18 iz igre.

V vse boljši formi je Miami, ki je dobil četrto zaporedno tekmo. Vročica je v American Airlines Areni s 94:87 premagala Milwaukee. Bucksi so bili v napadu povsem razglašeni, prvi zvezdnik ekipe Giannis Antetokounmpo pa je prispeval le 9 točk (3/12 iz igre).

V končnici je bil odločilen Dwyane Wade, ki je znal odgovoriti v trenutkih, ko se je Milwaukee približal na 86:83. Tekmo je prav po podaji Wada z zabijanjem odločil Josh Richardson.