Črno poglavje v karieri Josha Giddeyja je za njim. Ali pač?

Košarka 18. Jan 20249:29 0 komentarjev
Josh Giddey
Josh Giddey. Foto: Profimedia

Policijski oddelek Newport Beach je sporočil, da je ob pomanjkanju dokazov uradno zaključil preiskovanje Josha Giddeyja, zoper katerega je bila sprožena preiskava zaradi domnevnega neprimernega odnosa z mladoletnim dekletom.

Josh Giddey tako ne bo obtožen kaznivega dejanja, saj policija ni našla nepravilnosti. Ob tem družina dekleta ni želela sodelovati v preiskavi, zaradi česar je bil Giddey oproščen vseh obtožb.

Spomnimo, novembra so po internetu zaokrožile fotografije Josha Giddeyja z dekletom, ki naj bi bila stara med 15 in 17 let. Spodnja starostna meja privolitve v spolni odnos v Kaliforniji, kjer so bile fotografije posnete, pa je 18 let, kar je na spletu sprožilo val razburjenja. Giddey je bil sicer v času incidenta še 19-letni najstnik.

Kljub temu, da policija ni odkrila nepravilnosti, pa bo mladi Avstralec ožigosan za vedno. V domači dvorani V Oklahoma Cityju še vedno navijajo zanj, v gosteh pa je deležen številnih žvižgov. Na družbenih omrežjih ga primerjajo celo s Karlom Malonom, legendo Utaha, ki naj bi pri 20 letih posilil in oplodil 13-letnico.

Ob pestrem dogajanju izven igrišč pa Giddey v letošnji sezoni ne blesti niti na parketu. V Oklahomi je letos njegova vloga pošteno zmanjšana. Tekme sicer začenja v prvi peterki, igra pa zgolj 25 minut na tekmo. V povprečju dosega 12 točk, 6 skokov in dobre štiri asistence na tekmo.

Oklahoma vseeno blesti. Zaseda drugo mesto na lestvici zahodne konference z razmerjem zmag in porazov 27-13.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!