Že danes se čuti napetost pred prvo tekmo

Jani Kovačič
Foto: Aljaž Močnik

Prvi nasprotnik slovenske odbojkarske reprezentance v ligi narodov bo Srbija. Slovenci so se na pot na Japonsko napotili v soboto, po več kot enodnevnem potovanju pa bo šlo v sredo že zares. Obračun si boste ob 8. uri zjutraj lahko ogledali na Sportklubu.

Tako kot je rekel že kapetan Tine Urnaut, časa za prilagajanje na na nov časovni pas, ne bo na pretek, prosti igralec Jani Kovačič meni, da ima Slovenija tako kvalitetno reprezentanco, da lahko vsakega premaga. Nasprotniki Slovencev na prvem turnirju lige narodov bodo Srbija, Bolgarija, Francija in Iran.

“Zagotovo bi bili najbolj zadovoljni, če bi zmagali vse štiri tekme, a to bo zelo težko, saj so tekmeci zelo kvalitetni. Že zmaga proti Srbiji nam bi dala dodatno motivacijo. Že lani smo jo premagali, ko nismo bili v dobri formi. Mislim, da napredujemo vsak dan, vsak trening, vsakemu tekmecu lahko odščipnemo vsaj točko, če jih že ne premagamo. Veliko bo odvisno tudi od tega, kdo bo igral in kdo ne. Preteklo leto je bil vsak turnir zgodba za sebe, bomo videli,” je pred odhodom v Nagojo povedal Kovačič.

“Nisem gledal na posamezne sezname reprezentanc, tudi ne veš, kako bo, lahko se iz danes na jutri kdo poškoduje. Kakorkoli obračamo, vse reprezentance bodo zelo kvalitetne, na Japonsko bodo prišle z veliko želje, a kot sem rekel, prepričan sem, da smo mi tako dobri, da lahko vsakega premagamo.”

Kdo je kralj Balkana?

Prvi nasprotnik Slovenije bo v sredo ob 8. uri po slovenskem času Srbija, ki je na Japonsko tako kot Slovenija odpotovala v soboto. Odbojkarji so se srečali na letališču na Dunaju in prijateljsko spregovorili nekaj besed. Čeprav so bili srbski odbojkarji vrsto let kralji Balkana, jim Slovenci v zadnjih letih kodrajo živce. Lahko rečemo, da v zadnjem času težko najdeš tekmovanje, ko bi bili Srbi boljši od Slovenije, zato se ne gre čuditi, da želijo Srbi nazaj na prestol. A bo težko, saj so na Japonsko odpotovali zelo zdesetkani.

Foto: Gulivermage

“Vuk Todorović, s katerim sva si delila slačilnico pri ACH Volleyju, mi je že med sezono vseskozi govoril, da bodo vsi servisi leteli name. Ne vem, če je to res prava taktika,” se je zasmejal odbojkar iz Kanala. “Srbi so zagotovo zelo motivirani, da nam vrnejo za tisti lanski poraz. Odigrali niso nobene prijateljske tekme, mi dve, a tudi za nas težko rečeš, kje smo. Bomo videli. Glavni cilj so kvalifikacije za olimpijske igre, vse tekme prej pa bodo tlakovanje poti do tja.”

Srbi so vedno nevarni

“Dvoboji s Srbijo so vedno zanimivi. Včasih smo bili v isti državi. Srbi vrsto let niso imeli na Balkanu nobene konkurence, v zadnjih letih smo, lahko rečemo, mi kralji Balkana, a ne glede na to, v kakšni postavi so Srbi, lahko visoko motivirani vsakega premagajo. Verjamem, da jim igranje proti Sloveniji predstavlja še dodatni motiv,” je še dodal prvi libero slovenske izbrane vrste.

Vse tekme lige narodov si lahko ogledate na Sportklub 1. Prva tekma Slovenije bo v sredo ob 8. uri, ko se bo četa Gheorgheja Cretuja pomerila s Srbijo.