Nemilostni sodniki ujezili evropska zvezdnika (VIDEO)

Košarka 9. Nov 202316:44 0 komentarjev
Foto: Profimedia

V ligi NBA so se v noči na četrtek po slovenskem času kar dvakrat s povsem nepotrebnima tehničnima osebnima napakama v ospredje postavili sodniki in tako sprožili debato, za koga se igra košarka.

Ironija. Medtem ko je vodstvo lige NBA pred letošnjo sezono sprejelo novo pravilo, ki naj bi se spopadlo z vse pogostejšim “počivanjem” košarkarjev med dolgo in naporno sezono, da bi tako predvsem največji zvezdniki igrali čim več tekem, so sodniki na obračunu med Milwaukeejem in Detroitom počeli prav nasprotno.

Vodilni možje najmočnejše lige na svetu si seveda želijo, da bi bili zvezdniki, zaradi katerih navijači prižigajo televizorje in kupujejo vstopnice, ves čas na voljo. Eden takšnih, ki polni dvorane širom ZDA in Kanade, je brez dvoma Giannis Antetokounmpo. Minulo noč je znova blestel in že do začetka tretje četrtine vpisal 15 točk, 9 skokov in 5 asistenc. Sledila je povsem ponesrečena izključitev.

Zadnji koš iz igre je bil spektakularen in neposreden dokaz, zakaj je liga NBA vpeljala pravilo, ki zadeva nastop večkratnih udeležencev All-Star tekem na dvobojih rednega dela sezone. Ker se je Giannis po zabijanju za pol sekunde zazrl v oči svojega tekmeca Isaiaha Stewarta, so mu sodniki dosodili tehnično osebno napako za posmehovanje. Bila je njegova druga in posledično izključujoča. Navijači so bili tako odškodovani za drugo polovico izjemne predstave “grškega čudaka”.

Giannis ni mogel verjeti svojim očem, niti ne njegovi soigralci, medtem ko se je delivec pravice odzval povsem hladno in Grku z roko zgolj pokazal pot v garderobo. Prvi zvezdnik Milwaukeeja se je sprva usedel med navijače in nato jezno odšel v garderobo. “Bolj se moram postaviti zanj in biti glasnejši, ko ga udarjajo. Tekme so nabite s čustvi, uspela mu je fenomenalna akcija, mislim, da se je tudi hitro obrnil. Presenetila me je tehnična napaka, a s tem se mora ukvarjati liga,” po tekmi nezadovoljstva ni skrival strateg Adrian Griffin, ki je bil v svojem odgovoru še zelo diplomatski.

Porzingis visel na obroču?

Nič manj nenavadna ni bila tehnična osebna napaka proti Kristapsu Porzingisu. Potem ko je sam stekel v protinapad in silovito zabil, so mu sodniki zapiskali, da je predolgo visel na obroču. Številni so mnenja, da bi se 221 centimetrov visoki orjak težko varno spustil na tla, brez, da bi se najprej zazibal nazaj proti parketu. Njegov Boston je naposled tesno izgubil obračun proti Philadelphii, prav Latvijec je zgrešil met za podaljšek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!