Nesojeni reprezentant ostaja član domžalskih sonc

Košarka 26. Jul 202312:38 0 komentarjev
helios Suns/Gasper Papez

Helios Suns in Blaž Mahkovic sta se danes dogovorila za podaljšanje sodelovanja za vsaj naslednji dve sezoni. Sezona 2023-2024 bo za Mahkovica že deveta v domžalskem dresu.

V Domžalah zelo priljubljen “Maki” je včeraj zvečer izvedel, da z državno reprezentanco ne potuje na prihajajoče SP, a le nekaj ur kasneje rešil vprašanje o svojem nadaljevanju kariere.

Drugi strelec Heliosa v zgodovini kluba na večni lestvici zaostaja le za Aleksejem Laskevičem. V lanski sezoni je Mahkovic v NLB ABA2 ligi dosegal povprečno 16,7 točke, 4 skoke in 4,4 podaje. Podobno statistično uspešen je bil v Ligi NovaKBM.

Trener KK Domžale Damjan Novaković je ob podaljšanju pogodbe povedal naslednje: “Dobro je, da Mahkovic ostaja v Domžalah, kjer je bil steber ekipe več sezon. Tudi v nadaljevanju pričakujem od njega veliko, saj bo imel ob sebi mlado ekipo z velikim potencialom, ki pa ob sebi potrebuje tudi izkušnje, ki jih Blaž gotovo prinaša.”

Blaž Mahkovic. Foto: Aleš Fevžer

Blaž Mahkovic, je dejal, da ga nadaljevanje sodelovanja veseli: “Verjamem, da bomo znova sestavili všečno ekipo in skupaj naredili vse, da ohranimo čim boljše rezultate in da bomo še naprej razveseljevali zveste domače navijače.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!