Otočje zdaj povezano v enoten slovenski otok

Košarka 8. Jun 202311:50 0 komentarjev

Pred zadnjima pripravljalnima tekmama v luči domačega EuroBasketa Eva Lisec hvali pozitivno ozračje, čeprav priznava, da svojevrstnega vrhunca kariere slovenska reprezentanca ne pričakuje v najmočnejši zasedbi.

“Osredotočene smo na stvari, s katerimi se že več tednov ukvarjamo na treningih. Gradimo. Ne gledamo na rezultat. Izboljšujemo področja, na katerih smo nekoliko šibkejše,” pred dvojnim črnogorskim programom (danes v Ljubljani, jutri v Kranju) razmišlja Eva Lisec. Dodaja, da s soigralkami še ne čuti izrazitega pritiska ali vznemirjenja pred EuroBasketom. Je pa vidno zadovoljna s procesom povezovanja in prilagajanja na nove trenerske prijeme.

“Na začetku priprav smo bili kot posamezni otočki. Zdaj smo povezani v en velik otok. Smo na skupni strani. Čutim pozitivno energijo. Razumemo selektorja, razumemo sebe. Vse skupaj se odvija v pravo smer,” pravi 192 centimetrov visoka reprezentantka in dodaja: “Že iz klubske košarke vemo, da je prilagajanje na novega trenerja, ki ima lastna prepričanja, poseben izziv. Tako je bilo tudi v reprezentanci. V kratkih reprezentančnih ciklih se je težko povsem prilagoditi. No, zdaj smo skupaj že precej več časa. In to se pozna. Prihajamo na isto stran.”

Foto: Aleš Fevžer

“Identiteta naše ekipe bo agresivna obramba, iz katere bo izhajal napad,” nadaljuje Eva, ki bo prisiljena prevzeti večjo vlogo v raketi. Reprezentance namreč ne bo okrepila naturalizirana igralka iz ZDA, kot je bilo sprva predvideno. Na domačem EuroBasketu pa bo Slovenija osiromašena tudi na drugih igralnih mestih. Aleksadra Krošelj in Mojca Jelenc sta poškodovani, Niki Barić je selektor pokazal izhodna vrata, Annamaria Prezelj, ki sicer ni bila na seznamu, pa je prav ta teden tudi uradno naznanila konec kariere.

“Tudi fantje so imeli pred leti zvezdniško ekipo, pa ni bilo odmevnega rezultata. Osredotočene smo na to, kar imamo. S tem lahko delamo. Smo v najboljši postavi? Najverjetneje ne. A razmišljati moramo o tem, kar imamo,” o tej temi razmišlja Eva Lisec, ki bo prav med evropskim prvenstvom dopolnila 28 let.