Grgič določil 13 igralk za tekmi z Grčijo in Bolgarijo

Reprezentance 4. Nov 201918:01 > 18:10
KZS

Selektor ženske članske reprezentance Damir Grgić je razkril seznam reprezentančnih kandidatk za prvi cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021. Na njem je 13 košarkaric, zaradi poškodbe pa bo žal odsotna Shante Evans. NA GRGIĆEVEM SEZNAMU ZA TEKMI Z GRČIJO IN BOLGARIJO 13 KOŠARKARIC

Za uvod Slovenke v četrtek, 14. novembra čaka domači dvoboj z Grkinjami v Celju, tri dni kasneje pa sledi gostovanje v Bolgariji.

Slovenska ženska članska izbrana vrsta se bo na pripravah za uvodni kvalifikacijski preizkušnji v nedeljo zbrala v Laškem. V popolni postavi bo prvič vadila v ponedeljek zvečer, ko se bo reprezentanci kot zadnja priključila kapetanka Nika Barič, ki jo v nedeljo še čaka tekma ruskega državnega prvenstva.

Selektor Damir Grgić bo tudi tokrat računal na preverjena imena, saj je ekipa v primerjavi z nastopom na letošnjem evropskem prvenstvu doživela le dve spremembi. Zaradi poškodbe stopalne kosti bo reprezentančno akcijo prvič izpustila Shante Evans, dres z državnim grbom pa bo po februarju 2018 znova oblekla Tina Trebec. Visoka Trebčeva je namreč najprej zaradi poškodbe hrbta in kasneje stopala reprezentanco v zadnjem obdobju spremljala le kot navijačica. Na svoj prvi uradni reprezentančni nastop pa bo upala Tina Cvijanovič. Slednja je prav tako bila v ekipi lanskega februarja na tekmah proti Franciji in Romuniji, a na parket ni stopila. Bila je tudi blizu odhoda na junijsko evropsko prvenstvo, a je s seznama reprezentantk odpadla kot zadnja.

Na selektorjevem seznamu za tekmi z Grčijo in Bolgarijo so: Nika Barič (Dinamo Kursk, Rusija), Tina Cvijanovič (Almeria, Španija), Merisa Dautovič (ŽKD Maribor), Zala Friškovec (NKE Csata, Madžarska), Teja Goršič(Hannover, Nemčija), Tina Jakovina (Wasserburg, Nemčija), Aleksandra Krošelj(ŽKK Cinkarna Celje), Eva Lisec (Familia Schio, Italija), Teja Oblak (USK Praga, Češka), Annamarija Prezelj (Gorzow WLKP, Poljska), Eva Rupnik(Herner, Nemčija), Maruša Seničar (ŽKK Cinkarna Celje) in Tina Trebec (BK Montana 2003, Bolgarija).