Proti Hrvatom in Švedom brez edinega evroligaša

Košarka 27. Jun 202219:21 > 28. Jun 2022 10:49
Dolge klubske obveznosti so Šišku preprečile, da obleče slovenski dres. Foto: Guliverimage

Po zmagi nad Italijo na prijateljski tekmi v soboto v Trstu se je slovenska košarkarska reprezentanca znova zbrala v Ljubljani. V mislih igralcev in strokovnega štaba sta kvalifikacijski srečanji s Hrvaško in Švedsko ob koncu tedna, kjer pa ne bo Žana Marka Šiška.

Po delu priprav, ki so jih še vedno aktualni evropski prvaki prejšnji teden z zmago na Italijo sklenili v Trstu (90:71), so se po prosti nedelji slovenski košarkarji zdaj vrnili v Ljubljano. V prestolnici bodo pričakali četrtkov spopad s Hrvaško v razprodanih Stožicah, drugo tekmo tega kvalifikacijskega okna za SP 2023 pa bodo odigrali v nedeljo v Stockholmu. Obe tekmi si boste lahko v prenosu ogledali na programih Sportkluba.

Novica prvega dne novega tedna je, da v izbrani vrsti ne bo edinega evroligaškega igralca Žana Marka Šiška. Ta se je po koncu sezone in opravljenih vseh klubskih obveznostih pri münchenskem Bayernu šele konec tedna vrnil v Slovenijo. Po pogovoru s selektorjem sta sprejela skupno odločitev, da ga na prihajajočih dveh tekmah ne bo zraven.

Foto: Aleš Fevžer

V Slovenijo prišel šele v petek

‘”S strokovnim štabom smo na tekmi v Trstu videli kar nekaj dobrih, pa tudi slabih stvari. V obrambi smo naredili kar nekaj napak, ki jih moramo nujno odpraviti. Reprezentanci, kot sta Hrvaška in Švedska, namreč takšne napake z lahkoto kaznujeta. V dneh do tekme bomo pilili detajle v naši igri ter delali na malenkostih, ki jih moramo popraviti. Hkrati se bomo konkretneje posvetili igri hrvaške reprezentance. Najti moramo način, kako napadati njihovo obrambo, da bomo pri tem čim bolj uspešni ter postaviti taktiko igre v obrambi. Da predvsem ustrezno reagiramo na njihove individualne kvalitete,” je o prihajajočih tekmecih dejal selektor Aleksander Sekulić.

“V nedeljo je padla tudi odločitev, da se reprezentanci v tem ciklu ne pridruži Žan Mark Šiško. Po klubskih obveznostih se je namreč šele v petek vrnil v Slovenijo in skupaj sva prišla do zaključka, da bo tokratno akcijo izpustil,” pa je dodal o odločitvi glede Šiška.

Fotoutrinki iz ponedeljkovega treninga v Stožicah (Foto: Aleš Fevžer):

Vse pred tekmo Slovenija – Hrvaška

Hrvati napovedujejo presenečenje: Tega še niste videli

Zvezdniške skrivalnice pred Hrvati

Edo Murić: Gogija smo že malce omehčali

Video: Kako so Slovenci osvojili Trst 

Luka Dončić je javno dregnil kapetan Dragića 

20 let po Cimerotiću je na sceno stopil Dončić 

Vrnitev kapetana kronali s prepričljivo zmago

Nove skrbi za Hrvate

Komentari

Vaš komentar