Obračun titanov obnorel Slovence

Luka Dončić
Luka Dončić. Foto: FIBA

Pri Košarkarski zvezi Slovenije si manejo roke. V četrtek ob 17. uri je stekla prodaja za avgustovsko pripravljalno tekmo, ko se bosta v Telemachovem spektaklu pomerili izbrani vrsti Slovenije in Grčije. Nasproti si bosta predvidoma stala tudi zvezdnika Luka Dončić in Giannis Antetokounmpo. Vstopnice so v zgolj eni uri že skoraj pošle.

Slovenski ljubitelji košarke bodo letos poleti znova prišli na svoj račun. V pripravah na svetovno prvenstvo se bodo varovanci selektorja Aleksandra Sekulića, ki mu je bila v sredo izrečena zaupnica s strani KZS, pomerili s številnimi zvezdniki.

Telemachov spektakel med Slovenijo in Grčijo v stoženski dvorani bo 2. avgusta ob 20.30. Med 11. in 13. avgustom bodo Slovenci zaigrali še na turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice delovanja španske košarkarske zveze se bodo pomerili z domačo Španijo in Združenimi državami Amerike. Slednji sta osvojili zadnje štiri naslove svetovnih prvakov.

Za podoben spektakel, kot si ga obetajo v začetku avgusta, je krovna slovenska košarkarska zveza poskrbela že lani, ko je v Stožicah z Nikolo Jokićem gostovala Srbija. Takrat je bil najboljši kdo drug kot Luka Dončić, ob zmagi je dosegel kar 34 točk.

Vrhunci tekme Slovenija – Srbija:

Dončić ostaja magnet za navijače

Ob napovedi, da bo superzvezdnik Dallasa tudi letos na voljo reprezentanci, ni presenečenje, da za vstopnice vlada takšno zanimanje. Kupcev ni odvrnila niti razmeroma visoka cena za spodnji ring, kjer je za dragoceni listič potrebno odšteti od 45 do 70 evrov. Nekoliko cenejše so karte v zgornjem delu dvorane, kjer se cene gibljejo od 15 do 20 evrov. Dvorana Stožice sicer sprejme dobrih 12 tisoč gledalcev.

prodaja kart slovenija grčija
Vstopnic skoraj ni več. Foto: Eventim/zajem zaslona

V Ljubljano naj bi, če le ne bo presenečenj ali poškodb, prišel tudi Giannis Antetokounmpo. Dvakratni MVP lige NBA in prvak v sezoni 2020/21 z Milwaukeejem je tudi letos med favoriti za šampionski prstan. Ob njem je v Wisconsin v začetku marca prišel tudi Goran Dragić.

Svetovno prvenstvo 2023 se začne 25. avgusta in ga gostijo Japonska, Indonezija ter Filipini. Slovenci boje začenjajo na Okinavi. Žreb skupin bo sicer 29. aprila.