Sekulić znova do velikega skalpa

Košarka 22. Sep 202310:18 1 komentar
Aleksander Sekulić
Foto: FIBA

Dosedanji in bržčas tudi bodoči selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je zelo uspešno vstopil v novo klubsko sezono. Njegov Lokomotiv Kuban je namreč v razširjenem superpokalu lige VTB premagal CSKA.

Aleksander Sekulić bo, kot vse kaže, tudi v prihodnje sedel na klopi slovenske reprezentance. Še pred potrditvijo pa je ljubljanski trener prebil led nove sezone. In to v velikem slogu.

Lokomotiv Kuban, s katerim je na začetku poletja podaljšal sodelovanje, je namreč v prvem krogu superpokala ligi VTB po podaljšku premagal moskovski CSKA (100:98). Spomnimo, Sekulić je do odmevnega moskovskega skalpa prišel že v minuli sezoni. Lokomotiv je bil takrat od nekdanjega evroligaškega prvaka boljši v polfinalni seriji lige VTB.

Junak tokratne zmage je bil Vladislav Emchenko, ki je dosegel 22 točk. Občasni slovenski reprezentant Jordan Morgan, ki se je na Sekulićevo vabilo vrnil v Rusijo, pa je prispeval 7 točk in prav toliko skokov.

V polfinalu omenjenega tekmovanja se bo Lokomotiv pomeril s slovitem Fenerbahčejem. Druščino ruskih klubov sta tokrat obogatila še turška Fenerbahče in Bešiktaš.